Das WeltAuto – najboljša alternativa novemu vozilu

Nakup rabljenega avtomobila je dandanes proces, ki od posameznika terja veliko časa in živcev, z nekaj nesreče pa tudi denarja, vsaj v primeru, ko naletimo na avtomobil, ki ni v stanju, kakršnem naj bi bil in kakršnem ga trgovec oglašuje. Trg rabljenih avtomobilov v Sloveniji (pa tudi drugod po Evropi, naša država tukaj niti ni izjema) je namreč zasičen rabljenimi vozili, med katerimi pa je zagotovo precej takšnih, ki pod pokrovom skrivajo številne pasti in (prikrite) napake, za katere prodajalci vedo ali pa ne.

Das WeltAuto – najboljša alternativa novemu vozilu (foto: Das WeltAuto) Das WeltAuto
28. 8. 2019 | Promocijsko sporočilo

Seveda, ko kupujemo rabljeno vozilo je ena izmed rešitev temeljit pregled pred nakupom (ki pa morda kljub vsemu ne bo razkril vsega), druga pa nakup vozila pri priznanem trgovcu oziroma nakup vozila z znano zgodovino in garancijo. Vsem tem kriterijem pa ustreza storitev Das WeltAuto, ki deluje v sklopu podjetja Porsche Inter Auto.

Prednosti vozil pod okriljem Das WeltAuto je precej in do neke mere se zdi, da nakup rabljenega vozila, zajetega v tem programu  poteka kot nakup novega vozila. Kot izpostavljata Rok Florjanc in Damjan Pibernik, ki vodita prodajo rabljenih vozil pri Porsche Inter imajo ta vozila  prednost saj imajo garancijo, kar je po njunem mnenju obvezno pri nakupu rabljenih vozil, hkrati pa tudi prednost trgovcev pred fizičnimi prodajalci. Ta mora po zakonu veljati vsaj en mesec.

Rabljena vozila: kupiti pri Porsche Inter Auto in ne pri drugih trgovcih?

Rok Florjanc: »Zato, ker s programom Das WeltAuto nudimo praktično enake pogoje kot pri nakupu novega vozila ter s tem popolnoma izničimo siceršnje tveganje pri nakupu rabljenega avtomobila.«

»Vsak avtomobil je treba oceniti z vidika uporabnosti oziroma koliko časa je še uporaben. Avtomobil z 250 tisoč prevoženimi kilometri je seveda manj uporaben od tistega s 100 tisoč, temu primerna je tudi cena. Vsekakor pa je bolje kupiti avtomobil z 250 tisoč kilometri in znano zgodovino kot tistega s 150 tisoč in brez ustrezne dokumentacije; tak avtomobil ima nenazadnje lahko v resnici prevoženih tudi 350 tisoč ali celo več kilometrov. V naši ponudbi rabljenih vozil Das WeltAuto so le avtomobili s preverjeno zgodovino.«

Damijan Pibernik: »Vsa naša vozila so temeljito tehnično pregledana po predpisanih točkah in natančno dokumentirana prav tako pa lahko stranka natančno vidi, kaj je bilo na vozilu popravljeno ali zamenjano. Poudaril bi tudi podaljšano Jamstvo PLUS enoletno, ki pokriva večino tehničnih sklopov vozila – vključno s sklopko. Poleg tega nudimo tudi asistenco v primeru okvare oziroma brezplačen prevoz vozila do najbližjega pooblaščenega servisa – jamstvo mobilnosti velja vse dokler stranka vozilo servisira pri pooblaščenem serviserju.«

Jamstvo Plus, o katerem govori Pibernik je program ki zajema (vsaj) enoletno garancijo na vozila in številne sestavne sklope, med katerimi je tudi sklopka, jamstvo pa zajema še mednarodno  asistenco v primeru okvare. Takšna garancija sicer velja za vozila, stara do osem let in z največ prevoženimi 175.000 kilometri ob nakupu. Za novejša vozila je ugodnost še nekoliko večja, saj garancija za do šest let stara vozila s 150.000 prevoženimi kilometri velja kar dve leti. Število prevoženih kilometrov, ki jih vozilo opravi v času garancijske dobe v nobenem primeru ni omejeno.

Eno- oziroma dvoletna garancija na rabljena vozila je seveda znak kakovosti avtomobila samega, pa tudi storitve, ki jo ponuja Porsche Inter Auto v sklopu Das WeltAuto. Gre namreč za glavni dokaz – poleg seveda znane zgodovine, ki jo imajo čisto vsa Das WeltAuto vozila – da so vozila resnično kakovostna in preverjena. V ta namen imajo namreč pripravljen kontrolnik, skozi katerega gre vsako odkupljeno vozilo, vse pomanjkljivosti pa so nato še preden gre vozilo v prodajo odpravljene, s čimer se doseže tehnična brezhibnost. Posledično zato v mesecu po prodaji vozila v primeru okvare popravijo tudi tiste sklope vozila, ki jih sicer garancija ne krije.

Tako pri prodaji novih kot rabljenih avtomobilih je poleg poprodajne storitve, ki smo jo opisali zgoraj pomembna tudi sama izkušnja, ki jo prodajalec pripravi ob nakupu za novega lastnika. Tako mu ob prodaji predstavijo zgodovino vozila in pa tudi vse posege vanj, ki so jih opravili po odkupu. In če se stranka na koncu odloči za nakup vozila, je moč kot del pologa zanj upoštevati stari avtomobil, za katerega se postavi odkupno ceno, razliko v znesku pa podjetje Porsche Inter Auto po dogovoru pomaga financirati, pri čemer stranki ponudijo še dodaten popust v višini 500 evrov, postopek odobritve financiranja pa po navadi traja zgolj en dan. Torej povsem enako kot pri nakupu novega vozila. Če ste torej v fazi nakupa novega rabljenega vozila pa si lahko že kar takoj ogledate ponudbo na njihovi spletni strani.

Katere so torej prednosti, ki jih prinaša nakup rabljenega avtomobila Das WeltAuto?

  • Zagotovljeno realno število prevoženih kilometrov
  • Vsaj enoletna garancija na vozilo brez omejitve prevoženih kilometrov
  • Enomesečna garancija na vse sklope vozila
  • Popolna tehnična brezhibnost
  • Asistenca za celoten čas garancije v primeru okvare vozila doma in v tujini
  • Možnost financiranja vozila z dodatnim popustom
  • Možnost nakupa vozila po sistemu staro za staro, kjer Vaše vozilo lahko predstavlja del pologa oziroma celotno kupnino

Na spletnem portalu za oglaševanje rabljenih vozil Das WeltAuto se nahaja ponudba rabljenenih vozil vseh pogodbenih partnerjev znamk VW, Audi, SEAT, Škoda in VW Gospodarska vozila. Pogoj je, da vozila ustrezajo visokim standardom kakovosti, h katerim so zavezani v družbi Porsche Inter Auto.

Prodaja rabljenih vozil Porsche Inter Auto – Das WeltAuto trgovci po Sloveniji:

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5

1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300

http://www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78

1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600

http://www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a

2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300

http://www.porschemaribor.com

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150

2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660

http://www.porscheptujskacesta.com

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10

6000 Koper - Capodistria

Tel.: (+386) 5 61 16 500

http://www.porschekoper.com