David Beckham ima zavidljivo zbirko avtomobilov, ti lepotci pa prav posebej izstopajo

Nekdanji nogometni zvezdnik, ki je po končani nogometni karieri stopil na uspešno poslovno pot, ima garažo, primerno njegovi slavi in uspehu. David Beckham je ime, ki ga poznajo širom po svetu, bodisi zaradi njegovih nogometnih dosežkov ali zvezdniškega statusa. Njegovemu slovesu pa pritiče tudi zavidanja vredna zbirka avtomobilov.

David Beckham ima zavidljivo zbirko avtomobilov, ti lepotci pa prav posebej izstopajo (foto: Maserati) Maserati
29. 6. 2022

Nogometni zvezdnik David Beckham je eden najuspešnejših, če ne drugače, pa vsaj najbogatejših, nogometašev na svetu. Z igranjem nogometa je zaslužil pravo bogastvo, velik delež pa so k temu prispevale tudi različne reklamne kampanje in sponzorski dogovori.

Britanec ve, kako pametno unovčiti svoj denar, saj se v njegovi garaži bohoti zavidanja vredna zbirka avtomobilov.

Od najbolj prestižnih Rolls-Royceov in Bentleyjev do super McLarnov in vrste Aston Martinov ter Jaguarjev. Poglejmo si peterico najbolj zanimivih.

Preberite si še: Pokukali smo v notranjost avtodomov 5 svetovnih zvezdnikov. Ne boste verjeli, kaj so si privoščili!

Jaguar F-Type Project 7

Beckham ne bi bil Britanec, če v svoji garaži ne bi imel vsaj enega Jaguarja. No, pri nogometašu seveda ni ostalo pri enem samem, a Jaguar F-Type Project 7 je brez dvoma eden najbolj znamenitih. Izdelanih je bilo le 250 primerkov avtomobila, zato je jekleni lepotec za prave zbiralce iz leta v leto vreden več. Poganja ga 5.0-litrski V8 motor, ki lahko proizvede 575 'konjev' ali 423 kilovatov.

McLaren MP4-12C Spider

McLaren MP4-12C Spider ni ravno pogost avtomobil, niti na Beverly Hillsu. Prav edinstvenost pa je tista, ki je Beckhama prepričala v nakup tega avtomobilskega lepotca. Privoščil si ga je leta 2013, zanj pa je odštel 319 tisoč ameriških zelencev. Avtomobilske številke so zavidanja vredne, saj 3.8-litrski motor V8 proizvede kar 616 'konjev' ali 453 kilovatov moči.

Maserati MC20

Leto 2021 je obrodilo sodelovanje med Beckhamom in italijansko avtomobilsko znamko Maserati. Slednja je nekdanjega nogometaša zadolžila za promocijo MC20, v ta namen pa so mu oblikovali tudi edinstveno različico avtomobila. Pri tem so za navdih vzeli kar Miami, kjer domuje tudi Beckhamov nogometni klub – Inter Miami CF. Avtomobil je obarvan v nogometaševe najljubše barve, odtenke rožnate, kakršni so tudi dresi nogometnega kluba.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maserati (@maserati)

Aston Martin V8 Vantage Volante

Beckham ne bi bil Anglež, če ne bi imel v svoji garaži čedno število Aston Martinov. Obstaja dober razlog, da je James Bond 1987 izbral Aston Martina Vantage Volante, Beckham pa je le sledil njegovemu zgledu. Eden prvih britanskih super avtomobilov se v Beckhamovi garaži nahaja v rdeči različici, izdelanih pa je bilo le 194 primerkov tega neverjetnega avtomobila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Parikiaki Newspaper (@parikiaki)

Porsche 911 replika Steva McQueena

Avtomobilska klasika Porsche 911 počiva tudi v Beckhamovi garaži. Njegov prvi avtomobil je bil sicer Volkswagen Golf, ki ga je 2015 daroval v dobrodelne namene, s Porschejem pa se je rad zapeljal naokrog v času, ko je še dvoril svoji sedanji soprogi Victorii. Tudi danes v njegovi zbirki ne manjka legendarnih 911, tam namreč najdete tudi 911 Turbo in repliko Porscheja 911 ikoničnega Steva McQueena.