Dobitnik zlate žoge Karim Benzema je pravi avtomobilistični zasvojenec, preverite njegovo ekskluzivno zbirko avtomobilov

10. 11. 2022 | Nika Arsovski
Deli
Dobitnik zlate žoge Karim Benzema je pravi avtomobilistični zasvojenec, preverite njegovo ekskluzivno zbirko avtomobilov (foto: Profimedia)
Profimedia

Napadalec madridskega Reala Karim Benzema je bil pred časom okronan za najboljšega nogometaša na zemeljski obli. Francoz pa nima le zavidanja vredne zbirke nogometnih lovorik, nič kaj manj eksotična ni niti njegova avtomobilska zbirka. 

Prestižna nagrada Ballon d'Or je rezultat številnih lovorik španskega prvenstva in slovite lige prvakov, najbolj pa v oči pade podatek, da je Francoz na le 31 prvenstvenih tekmah dosegel kar 39 zadetkov.

Svoje dosežke Benzema zna proslaviti, tudi z nakupom prestižnih avtomobilov. V svoji zbirki ima namreč nekaj najbolj luksuznih in neverjetno hitrih avtomobilov. 

Preberite si še: Ta vplivnica je razkrila drugo (precej manj bleščečo) plat življenja na štirih kolesih

Eno od njegovih najpogostejših prevoznih sredstev je bil dolga leta Audi, saj je bil nemški avtomobilski velikan kar 18 let sponzor nogometnega kluba Real Madrid. Julija je uradni pokrovitelj postal BMW, ki je podprl tudi Realovo žensko ekipo.

Audiji so dolga leta krojili Benzemajev vozni park, tako so ga opazili za volanom Audija RS6, s katerim je bil udeležen tudi v nesreči, pa tudi Audija Q5. Omenjenima Audijema je družbo v zbirki delal tudi šopek prestižnih avtomobilov od Ferrarijev do Lamborghinijev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo je med nogometaši nadvse priljubljena izbira, k čemur botruje tako vizualna privlačnost avtomobila kot njegove vozne lastnosti.

Čeprav Benzemaju v prekrasnem Lamborghiniju nikakor ne uspe ostati neopazen, pa zato toliko bolj uživa v vožnji s superšportnikom s 5,2-litrskim motorjem V10.  Poleg Gallarda je Benzema svoj čas s ponosom vozil tudi rumenega Urusa. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Mercedes-Benz SLR McLaren

Benzema je ponosni lastnik enega od tisoč dvestotih Mercedes-Benz SLR McLarnov, svojega pa je v roke dobil šele pred kratkim. Avtomobil se lahko pohvali s 5,4-litrskim motorjem, ki za dosego 100 km/h potrebuje 3,5 sekunde.

Omenjeni lepotec je nekaj posebnega tudi zaradi svoje elegantne zunanjosti in krilnih vrat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Ferrari 458 Spyder

Ena izmed avtomobilskih znamk, ki je Benzemaju najbolj pri srcu, je Ferrari. Francoski reprezentant je lastnik enega najbolj impresivnih športnih avtomobilov - Ferrarija 458 Spyder.

S 570 KM in 4,5-litrskim motorjem lahko avtomobil poženete do 200 km/h. Cena? Francoz je zanj odštel vsaj 250 tisočakov.  

Rolls Royce Wraith

Zdi se, da v svetu slavnih in bogatih Rolls-Royce ne sme manjkati. Nogometaš je ob tem izbral Rolls-Royce Wraitha, katerega vrednost je ocenjena na 250 tisočakov.

To je sicer le kamenček v mozaiku, kar 10 milijonov vredne avtomobilske zbirke napadalca Real Madrida. Policisti se za to niso kaj dosti menili, ko so ga ustavili zaradi prehitre vožnje in brez vozniškega dovoljenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

Bugatti Veyron in Chiron

Benzema je več kot očitno močno naklonjen tudi Bugattijem, saj v svoji zbirki nima le enega, temveč kar dva.

Francoz je ponosni lastnik ekskluzivnega Bugatti Veyrona, katerega vrednost je ocenjena na okoli 1,5 milijona dolarjev, in Bugattija Chirona, ki je vreden še milijon več. Slednji je opremljen z 8,0-litrskim 16V motorjem, ki vas do 100 km/h pripelje v pičle 2,3 sekunde.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu