Dončić ni edini pristaš Lamborghinija, zanimiva je tudi izbira teh zvezdnikov NBA

Zvezdniki NBA vsako leto na svoje bančne račune pospravijo pravo bogastvo, zato ni čudnega, da del le tega vložijo tudi v jeklene konjičke. Preverili smo nekaj največjih zvezdnikov in njihovo prvo izbiro.

Dončić ni edini pristaš Lamborghinija, zanimiva je tudi izbira teh  zvezdnikov NBA (foto: Profimedia) Profimedia
1. 11. 2022

LeBron James, Lamborghini Aventador Roadster

V LeBronovi garaži se skriva edinstven Lamborghini Aventador Roadster, pobarvan v sredozemske cvetlice in različne odtenke zelene.

Prav takšen vzorec se pojavlja na športnih copatih, ki jih je LeBron oblikoval v sodelovanju s podjetjem Nike. Že sam avtomobil je košarkarja stal celo premoženje, za poslikavo pa je odštel še dodatno bogastvo.

Lamborghini Aventador Roadster se sicer pohvali s 6,5-litrskim V12 motorjem, ki v manj kot treh sekundah doseže 100 km/h. Lamborghiniju v garaži družbo delajo še Chevy Camaro SS, Dodge Challenger SRT, trije Ferrariji (Ferrari F430, Ferrari 458 Spider in Ferrari 599) ter Porsche 911 Turbo S.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CarsWithoutLimits (@carswithoutlimits)

Stephen Curry, Porsche 911 GT3 RS

Košarkar, ki nosi dres Golden State Warriors, je po zaslugi očeta Della že od malih nog zaljubljen v košarko. Večkratni MVP ameriške košarkarske lige, ki se je v svoji karieri kar štirikrat povzpel na vrh lige NBA, je velik ljubitelj jeklenih konjičkov.

Ena največjih pošasti v njegovi garaži je 911 GT3 RS, saj je košarkar velik ljubitelj Porschejev. Leta 2018 je enega izmed njih, Porsche Panamero, uničil v prometni nesreči, iz katere pa je na srečo odkorakal nepoškodovan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Porsche 911 GT3 RS (@911.gt3rs)

Giannis Antetokounmpo, BMW i8

»Greak Freak«, kakršen vzdevek se je grškega košarkarja oprijel v NBA, je leta 2013 debitiral v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Vse ostalo je zgodovina. V tem času je dvakrat postal MVP lige, leta 2021 pa je s soigralci moštvo Milwaukee Bucks vrnil na sam vrh lige.

To mu je prineslo tudi novo pogodbo, vredno 228 milijonov ameriških dolarjev. Sicer pa se Grk najraje prevaža v svojem BMW i8.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thanasis Antetokounmpo (@thanasis_ante43)

Chris Paul, Chevrolet Monte Carlo

Chris Paul je eden tistih, ki ve, kaj hoče in nič drugače ni niti pri avtomobilih. Navdušenec nad avtomobilskimi klasikami ima v svoji zbirki tudi Chevroleta Monte Carlo, kar samo po sebi ne zveni nič posebnega, če ga v predelavo ne bi zaupal podjetju Dreamworks Motorsports.

Slednji se podpisujejo pod številno zvezdniške predelave, vključno z Michaelom Jordanom.

Luka Dončić, Lamborghini Urus

Slovenski čudežni deček si je že po nekaj letih v NBA ustvaril zavidanja vredno kariero, nič kaj manj zavidljiva pa ni niti njegova avtomobilska zbirka.

Legendarni jugoslovanski Zastavi 850 družbo delajo Porsche Panamera, Porsche 911 S -Turbo, Audi RS7 in celo črni Lamborghini Urus, ki je bil po nakupu predelan v priljubljeni avtomobilski delavnici Mansory.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uživo s hrvatskih prometnica (@car_spotting_croatia)