Fiat panda znova dokazuje, da v snegu z njo ni šale (video)

Po boku se je postavila kar najnovejšemu Ferrarijevemu športniku,

Fiat panda znova dokazuje, da v snegu z njo ni šale (video) (foto: Fiat) Fiat
5. 1. 2021

Fiatova Panda, še posebej tisti primerki iz prve generacije in opremljeni s štirikolesnim pogona še zdaleč ne veljajo za hitre avtomobile, zato pa lahko splezajo (skoraj) kamorkoli. No vsaj kamorkoli je mogoče priti z avtomobilom. To nenazadnje niti ni tako presenetljivo, saj so nalogo izdelave štirikolesnega pogona zaupali avstrijskemu specialistu za izdelavo terenskih vozil, podjetju Styer-Puch, ki je med drugim sodeloval tudi pri razvoju obeh generacij Mercedes-Benz razreda G.

Če torej postavimo takšno Pando ob bok Ferrariju SF90 Stradale, ki s hibridnim pogonskim sklopom proizvede 986 'konjev' moči, Panda pa iz 965 kubičnih centimetrov velikega štirivaljnika z 48 'konji' iztisne manj kot desetino tega, je rezultat dirke v pospeševanju jasen že vnaprej. A le, če dirka poteka na asfaltni podlagi. Sneg in led znata namreč dirko med obema avtomobiloma precej začiniti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M.T. 🇮🇹 (@maxige78)

Pred dnevi se je tako na družabnem omrežju Instagram pojavil zanimiv posnetek dirke v pospeševanju, v kateri se pomerita trenutno najsodobnejši Ferrarijev superšportni avtomobil in pa Fiatov malček, ki je lansko leto upihnil že svojo 40. svečko na rojstnodnevni torti. In rezultat dirke? Poglejte si zgornji video. Omenimo le to, da bi bil najverjetneje drugačen, v kolikor tudi Ferrari, tako kot Panda ne bi bil opremljen s štirikolesnim pogonom.

Preberite še: