Tako so pri Fordu obeležili milijon novih Pum - tudi z atraktivno premiero (video)

Gre za prvi uradno predstavljeni dirkalnik novo ustanovljenega razreda Rally1, ki bo nadomestil razred WRC. S tem se dokončno poslavlja tudi Fiesta WRC.

Tako so pri Fordu obeležili milijon novih Pum - tudi z atraktivno premiero (video) (foto: Ford) Ford
17. 12. 2021

Pri evropski diviziji znamke Ford je te dni v središču njihov najmanjši križanec, model Puma. Čeprav gre za relativno svež avtomobil, pa gre očitno za veliko prodajno uspešnico. Mali križanec je namreč že prepričal milijon kupcev, kar so nedavno v tovarni v romunskem mestu Craiova, kjer proizvajajo Pumo, obeležili na prav poseben način.

Ford je namreč s prekinitvijo med letoma 2012 in 2018 že več kot 40 let močno vpet v svet relija, kjer so njihovi dirkalniki doslej nanizali 76 zmag, del dirkaškega cirkusa pa bodo tudi v prihodnji sezoni. Tedaj bo namreč predstavljen nov dirkaški razred, poimenovan Rally1, kjer bodo prvič uporabljeni hibridni dirkalniki, Ford pa bo v njem v sodelovanju s partnerskim podjetjem M-Sport, ki skrbi za izdelavo reli vozil nastopil prav s Pumo.

Elektrika kmalu tudi za 'civilne' športnike?

Po kar nekaj predstavitvah vozila, odetega v kamuflažno folijo je tako M-Sport Ford Puma Rally1 sedaj končno doživela predstavitev v enaki podobi (z izjemo grafike), v kakršni jo bomo lahko videvali na relijih za svetovno prvenstvo. In predstavitev nikakor ni bila mirna. V slogu Kena Blocka, ki je nekdaj številne vragolije izvajal s Pumino predhodnico v reliju, Fiesto WRC je Fordov reli voznik Adrien Fourmaux napolnil proizvodne hale z neizmerno količino dima in hrupa.

Novo generacijo Fordovih reli dirkalnikov oziroma Pume bo sicer poganjal že znani 1,6-litrski turbobencinski motor EcoBoost, za dodatno moč pa mu bo pomagal 100-kilovatni elektromotor, ki se bo napajal iz baterijskega sklopa s kapaciteto 3,9 kilovatnih ur, kot to zahtevajo pravila novega razreda. Celoten električen sklop sicer tehta 95 kilogramov, napolniti pa ga bo mogoče v 25 minutah, kolikor bo časa med posameznimi etapami.

V zabavnem in naelektrenem videu tako lahko s pomočjo Fournauxa spoznamo proizvodne hale romunske tovarne, spotoma pa vmes lahko spoznamo tudi delovanje električnega dela pogonskega sklopa. To se zgodi ravno v trenutku, ko se Fornaux pripelje mimo delavnice oddelka ST, za katerega se zdi, da je edini v tovarni, v katerem se tudi v nočnem času nekaj dogaja. Je to morda napoved elektrificiranih predstavnikov oddelka ST, namenjenih tudi običajnim voznikom?

Preberite še: Končno! Prvi WRC nove dobe je ...