Znane podrobnosti na Nizozemskem razbitega Enza: za volanom sploh ni bilo lastnika!

Po spletu so zaokrožile fotografije nesrečne 'totalke' čudovitega rdečega Ferrarija Enza, ki s katerim pa se ni zaletel njegov lastnik, temveč mehanik, ki ga je verjetno testiral v okolici avtosalona, kamor je bil Ferrari pripeljan na redni servis.

Znane podrobnosti na Nizozemskem razbitega Enza: za volanom sploh ni bilo lastnika! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2022

Nesreča se je zgodila v mestu Baarn, 37 kilometrov od Amsterdama. Po lokalnih informacijah je bil nesrečnik za volanom mehanik iz bližnjega Ferrari avtosalona. V nesreči ni bil poškodovan, so pa ga vseeno odpeljali v bolnišnico na opazovanje.

Očividec nesreče je za tuje medije povedal: »Lokalni Ferrari avtosalon je približno dva kilometra od kraja nesreče. Vremenske razmere so bile izredno neugodne, bilo je vlažno in hladno, le okoli 3 stopinje Celzija. Ne vem kaj točno, kaj se je zgodilo, ampak mislim, da ga je odneslo s ceste v zavijanju na desno, v smeri proti avtosalonu.«

Ferrari

Ferrari EnzoFerrari Enzo

Ljubitelji avtomobilov vedo, da uničenje tega avtomobila ni mačji kašelj, saj gre za precej redek Ferrari primerek. V letih od 2002 do 2004 so (uradno) izdelali samo 400 Ferrarijev Enzo. Čeprav ima tale rdeči športnik izhodiščno sceno okoli 540.000 evrov, je dejanska cena na trgu za Ferrarije Enzo precej višja.

Avgusta 2021 se je Ferrari Enzo letnik 2003 na dražbi hiše Sotheby's prodal za vrtoglavih 3.360.000 dolarjev (okoli 2.9 milijona evrov), medtem ko je bil primerek, izdelan za pokojnega Papeža Janeza Pavla II. pred leti prodan za kar pet milijonov dolarjev.