Futuristični Rolls-Royce, ki je tako ekskluziven, da so ga testirali le ponoči

16. 12. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Če si dovolj bogat, se uresničijo tudi neizvedljive želje.

Avtomobil, ki je v lasti Justina Bieberja je tako nenavaden, da se mu ne boste morali načuditi. Glasbenik je namreč nekega dne naletel na fotografijo Rolls-Royca, ki mu je v hipu padel v oči.

A na njegovo presenečenje ni šlo za dejanski avtomobil, temveč le oblikovalsko skico, ki je podjetje ni imelo namena razvijati naprej.

Fotografijo je poslal Ryanu Friedlinghausu, soustanovitelju West Coast Customs, ki se je z ekipo lotil uresničevanja Bieberjevih sanj.

West Coast Customs

Pri izdelavi 'Uriela' je kot osnovni model uporabljen Rolls-Royce Wraith. Izdelava avtomobila pa je trajala kar tri leta.

Wraith ima podobno šasijo, a so jo v ta namen skrajšali za 8 cm in razširili za 12 cm, da so dobili želeno obliko.

Pri oblikovanju je Friedlinghaus poskušal ostati zvest znamki luksuznih avtomobilov, več domišljije si je dovolil le pri pokrovih koles, zaradi česar izgleda, kot da vozilo lebdi v zraku.

Pri West Coast Customs so uporabili podatke za ustvarjanje 3D modela, na podlagi katerega so naredili nove elemente karoserije.

Sledila so leta oblikovanja, rezanja, nameščanja in obrezovanja, da bi dobili pravo obliko.

Ko je bilo vozilo končano, so ga obarvali v kombinaciji srebrne in mat sive barve. Poleg privlačne zunanjosti pa so nekaj opaznih sprememb namenili tudi notranjosti.

Za piko na i so dodali prilagojeno figurico "Spirit of Ecstasy", ki je prozorna in ponoči sveti v temi.

Prenovljenega Wraitha so poimenovali "Uriel", kar pomeni "Bog je moja luč".

O tem, za kako ekskluzivno vozilo gre, govori tudi podatek, da so ga na testno vožnjo vozili ob 4. uri zjutraj. Vse z namenom, da ga nihče ne bi mogel opaziti.

Preberite še: Tesla bo začela polnjenje drago zaračunavati: kar 55 evrov na uro za 'nepotrebno polnjenje'

BONUS VIDEO: Mercedes-Benz GLA: Lahko upraviči premijsko ceno?