Hitri in drzni 9: pri Španu tudi tokrat poskrbeli za atraktivno predpremiero

Zanimivih avtomobilov in obrazov se ni trlo le na velikem platnu, pač pa tudi pod njim.

Hitri in drzni 9: pri Španu tudi tokrat poskrbeli za atraktivno predpremiero (foto: Anže Krže) Anže Krže
14. 6. 2021

Franšiza filmov Hitri in drzni raste iz epizode v epizodo. Od skromnih začetkov, ki so zajemali bolj ali manj le cestne dirke v Los Angelesu je ekipa dirkačev v zadnjih filmih pričela z reševanjem celega sveta – v zadnjem filmu celo iz vesolja. A glede na to, da si večina filma še ni ogledala, ne bomo šli preveč v podrobnosti. Sami smo si namreč deveti del serije filmov, v katerem nastopa celo Helen Mirren po zaslugi Centra mobilnosti Špan Brezovica uspeli ogledati celo nekoliko predčasno.

»Našim strankam se vedno trudimo ponuditi nekaj več. Ne le, da pri nas najdejo vse za avtomobil, motor in kolo na enem mestu, ponujamo tudi najrazličnejša doživetja, kot je bila na primer ta drive-in premiera,« je pred začetkom dejal Damjan Špan in s temi besedami tudi otvoril premiero, ki so se je udeležili tudi številni znani Slovenci.

Pri Španu so namreč tudi tokrat organizirali prav poseben dogodek, namenjen avtomobilskim navdušencem, ki so tako ekipo pod taktirko Vina Diesla spremljali od Londona do Tokia, od Srednje Amerike do Edinburgha ter od skrivnega bunkerja v Azerbajdžanu do razpadajočih ulic Tblisija in še dlje. Dogodek je celo nekoliko spominjal na tistega izpred dveh let, ko so pri Španu predpremierno predstavili film Hitri in Drzni: Hobbs in Shaw, a z veliko spremembo, saj smo si film tokrat lahko ogledali kar iz naših avtomobilov: pravi drive-in kino torej.

Dogajanje v centru je bilo tako zaznamovano s številnimi atraktivnimi vozili na, kakor tudi pred filmskim platnom, kjer se je nabralo kar precej zanimivih avtomobilov, od predelanih, do pravih superšportnikov, pa tudi druščina Cupra Formentorjev, pri čemer bo eden izmed njih za en vikend odšel v roke srečnega izžrebanca nagradne igre, v kateri so lahko sodelovali vsi obiskovalci.