Jeep in Harley-Davidson zaključujeta evropsko turnejo ob 115-letnici proizvajalca motorjev

Zadnja postaja bo nam bližnje Baško jezero v Avstriji, bolj znano pod imenom Faaker See.

Jeep in Harley-Davidson zaključujeta evropsko turnejo ob 115-letnici proizvajalca motorjev (foto: Newspress) Newspress
4. 9. 2018

Harley-Davidson in Jeep počasi zaključujeta letošnjo evropsko turnejo, ki sta jo začela z jubilejem ob 115-letnici ene izmed najstarejših motociklističnih znamk v ZDA in na svetu. V preteklih mesecev sta se tako znamki udeležili različnih dogodkov po Evropi in okolici, vseeno pa sta vrhunec turneje pustili za konec, to je 21. evropski teden motorjev ob avstrijskem Baškem jezeru, bolj znanim pod imenom Faaker See.

Peto leto zaporedoma je Fiat že glavni sponzor omenjene prireditve, ki vsako leto v bližino slovensko-avstrijske meje privabi več deset tisoč motociklističnih navdušencev. Zanje je Jeep zato tudi letos pripravil kar nekaj zanimivih novosti in dogodkov, med drugim testne vožnje njihovih vozil po posebej pripravljenem poligonu.

Dve novosti v modelni ponudbi

Poleg modelov Renegade, Wrangler, Compass in Grand Cherokee Trailhawk, ki jih bo Jeep pripeljal na poligon, bodo obiskovalci lahko premierno v Evropi preizkusili novega Cherokeeja. No, pravzaprav gre (le) za prenovljen avtomobil, ki je letos dobil nove LED-luči, nov motorni pokrov, ki je po zaslugi aluminija nekoliko lažji, posodobljena pa so bila tudi zadnja vrata avtomobila. Več si o prenovljenem Cherokeeju lahko preberete tukaj.

Druga novost, predstavljena v Avstriji, pa bo Jeep Renegade by Mopar. Gre za že znan model Renegade (pred tedni smo ga predstavili tudi pri nas), ki pa je bil deležen številnih predelav znamke Mopar, hišnega predelovalca koncerna FCA. Kar 130 novih komponent je bil deležen avtomobil, med drugim tudi novih 19-palčnih platišč in, kar je še pomembnejše, za brezskrbno vožnjo po brezpotjih zaščito podvozja in menjalnika.