Jeep pripravil (r)evolucijo ... na področju brisalcev stekla

Novost je namenjena lastnikom najbolj klenih terencev.

Jeep pripravil (r)evolucijo ... na področju brisalcev stekla (foto: Jeep) Jeep
12. 8. 2022

Pomen kakovostnih in brezhibnih brisalcev stekla spoznamo šele takrat, ko jih najbolj potrebujemo. To pa je ob vročih poletnih večerih, ko v zraku kar mrgoli mušic, ki se lepijo na vetrobransko steklo. Ali pa pozimi, ko so ceste polne snega, plundre in druge umazanije, ki jo povzroči sneg v kombinaciji s sredstvi za preprečevanje zmrzali. No, vozniki terenskih vozil, ki se podajajo na blatna brezpotja pa kakovostne brisalce zaradi letečega blata utegnejo ceniti še nekoliko bolj.

Preberite še: Test: Jeep Gladiator 3.0 V6 Multijet Overland (2022)

Tudi zato pa bodo ti vsekakor navdušeni nad novostjo, ki so jo pri Jeepu pripravili za vse lastnike aktualne generacije modela Wrangler in pa njegovega nekoliko bolj zmogljivega – in večjega – brata po imenu Gladiator. Govora je namreč o novih brisalcih stekel, ki naj bi svojo nalogo lahko opravili hitreje, kot vsi do sedaj predstavljeni brisalci in hkrati tudi z manjšo porabo vode.

Pri Jeepu so namreč razvili tako imenovane visokozmogljive brisalce, katerih novost je 12 z laserjem izdelanih šob, ki se nahajajo na stranici brisalnika, nad gumijastim delom, ki skrbi za stik s steklom. Omenjene šobe bodo namreč precej bolj optimalno razpršile vodo po stekleni površini, kar pomeni, da bodo brisalci po besedah Jeepa z enim zamahom lahko očistile steklo.

Jeep je novost najprej namenil kupcem v ZDA in Kanadi, zanjo pa bodo na oddelku z dodatno opremo Mopar Performance zahtevali 140 dolarjev. Sliši se veliko, a vendar ne gre zgolj za nove metlice. Kupci bodo namreč deležni novih ročic brisalnikov, novih metlic in pa 'vodovodne napeljave', ki mora biti nekoliko daljša od obstoječe, napeljane do pokrova motorja. Hkrati bodo kupci deležni tudi nadomestnega kompleta brisalcev. To pa je že nekaj, kar opravičuje visoko ceno.