Kaj je narobe s tem rabljenim ekskluzivnim "Lamborghinijem"?

Na nizozemski spletni strani Marktplaats se za sumljivo nizko ceno prodaja eden najbolj ekskluzivnih Lamborghinijev doslej - Reventon.

Kaj je narobe s tem rabljenim ekskluzivnim "Lamborghinijem"? (foto: Marktplaats) Marktplaats
24. 5. 2022

Se spomnite supereksluzivnega Lamborghinijevega Reventona iz leta 2007? Izdelali so jih le 20. Pod karoserijo, ki je nekako napovedala njegovega naslednika Aventadorja, se je pravzaprav skrival Murcielago LP640. Najvišjo hitrost je dosegel pri 340 km/h. Zadnji izdelan Reventon s serijsko številko 20 je leta 2018 lastnika zamenjal za več kot milijon in pol evrov. Na nizozemski "bolhi" Marktplaats pa se je sedaj pojavil primerek, ki se prodaja za ceno Dacie Jogger - neverjetnih 19.950 evrov. No ja, velja omeniti malenkostno podrobnost - predmet prodaje namreč s svojo karoserijo samo želi spominjati na Reventona.

Pod njo se namreč skriva močno predelana Toyota Supra z letnico 1990. Karoserija z ostrimi potezami, značilnimi za Lamborghini, je pobarvana v še kar prepričljivo mat sivo barvo - podobno, kot so jo za Reventona uporabili pri Lamborghiniju. A to Supro močno izdajo proporci. Še posebej zadek, kjer je v Reventonu zadnja različica Lamborghinijevega V12, ki so ga izdelovali vse od leta 1963. Pa potem seveda ne najbolje ohranjena notranjost, 'ustvarjalci niso niti poskusili posnemati Lamborghinija

Preberite tudi: Lamborghini obudil ta avtomobil

Ta Supra sicer ohranja svoj spredaj nameščeni prisilno polnjeni trilitrski šestvaljnik, ki zmore 173 kW oziroma 235 konjskih moči, preko petstopenjskega ročnega menjalnika pa jih prenaša na zadnji par koles. Koliko je lastnika stala predelava karoserije, ki je karikatura enega najbolj ekskluzivnih Lamborghinijev, ni navedeno. Mnenje ali je vredna dvajsetih tisočakov, pa prepuščam vam.