Ne boste verjeli, kaj vse prevažajo v roadsterju!

Le dva sedeža in relativno majhen prtljažnik za mnoge lastnike roadsterjev sploh ne predstavljajo ovire, ko je treba prepeljati tovor.

Ne boste verjeli, kaj vse prevažajo v roadsterju! (foto: Profimedia) Profimedia
16. 5. 2023

Na družbenem omrežju Reddit smo na podforumu miatalogistics poiskali nekaj najbolj nenavadnih tovorov, ki so jih vozniki prepeljali v svojih Mazdah MX-5. Japonski roadster ima v svojem segmentu vedno manj konkurence, navdušence nad vetrom v laseh pa prepričuje že od leta 1989. Mazdini inženirji pri načrtovanju v ospredje zagotovo niso postavljali tovornih sposobnosti, a se očitno v takšnih situacijah ta avtomobil kar dobro znajde. 

Poglejte, kako je MX-5 prepričal nas!

Za začetek nič kaj neobičajnega ... Če nadomestni menjalnik ne gre v prtljažnik, gre pa mogoče na sopotnikov sedež. Tudi pri kakšnem drugem avtomobilu je kdaj pa kdaj kakšen kos tovora prevelik, vendar lahko to običajno rešimo s podrtimi sedeži v zadnji vrsti. Tudi nekaj pnevmatik lahko običajno prepeljemo z zaprtimi prtljažnimi vrati, pri MX-5 pa je drugače ...

 
The practical daily saving the day so i can get my 180sx back on the road again.
by u/HashiriyaStyle in miatalogistics

not pictured: my dad holding two tires in his lap on the way back home.
by u/Ifuckedmyguitartwice in miatalogistics

 

Tudi kolesa lahko prepeljete s takšnim avtmomobilom, vendar le zadaj - na platneni strehi ne bo šlo. Očitno se da prepeljati tudi motor, ampak je takšno početje precej nespametno!

 
MTB and my ND
by u/xylopagus in miatalogistics

Found on fb yesterday. Just found this group via Jalopnik 👋🏽
by u/Aberration1111 in miatalogistics

 

Kdo še sploh potrebuje kombi; tudi daljše predmete brez težav prevažate z roadsterjem! Takole lahko prepeljete lestev ali pa kakšno desko, mogoče sup ali pa surf.

 
work truck Miot
by u/arixdne in miatalogistics

 

Po fotografijah sodeč, je lahko tudi roadster odličen avtomobil za vsakdanjo rabo, vendar je življenje z njim, kot drugim avtomobilom veliko lažje. Sploh pri nas, kjer vreme ne dopušča vsakodnevne vožnje z odprto streho.