Ko se ob bok BMW M3 postavi predelana Vespa: kdo je hitrejši?Ko se ob bok BMW M3 postavi predelana Vespa: kdo je hitrejši?

Poglejte si pogumno Vespo, ki je v hitrosti tekmovala z nemškim ponosom BMW M3. Kdo mislite, da je čez ciljno črto pripeljal prvi? Predelana Vespa s 43 konjskimi močmi ali športnik z motorjem V8 in kar 430 konjskimi močmi?

Ko se ob bok BMW M3 postavi predelana Vespa: kdo je hitrejši? (foto: YouTube) YouTube
21. 3. 2022

BMW M3 je ikona avtomobilske industrije. Športni avtomobil serije 3, ki je z vsako generacijo pridobil več občudovalcev in navdušencev. Številni pa je še danes najbolj pri srcu E92 M3, ki je bil že eden zadnjih pred ero turbo motorjev. Športni konjiček se lahko pohvali s 4.0-literskim V8 motorjem, kjer zabrni kar 430 konjskim moči.  Z njim so tekmovali številni, med drugim med rivale štejemo tudi Audija RS4, Mercedes-Benz razreda C 63 AMG in druge, doslej pa se še nikoli ni pomeril z priljubljenim italijanskim skuterjem. Priznajmo si, kdo pa bi ob nemškega športnika postavil šminkersko, a ikonično Vespo?

BMW M3 E92 v tekmi z Vespo

No, pa smo dočakali tudi to. Officially Gassed – OG je v nedavnem videu storil prav to. Ob bok BMW M3 E92 z V8 motorjem je postavil predelano Vespo. Slednja na prvi pogled nima nič skupnega z močjo nemškega avtomobilističnega lepotca, a vseeno gre za zavidljiv dosežek, saj se imenovana Vespa lahko pohvali s kar desetkratnikom konjskih moči napram standardni Vespi. Pri tem velja upoštevati tudi precej manjšo težo, zaradi česar je bil izziv na progi še toliko bolj zanimiv že od samega začetka. Moč Vespe v navezavi na težo znaša 268 konjskih moči na tono teže, prav tolikšno je razmerje tudi pri E92 M3.

Ob ogledu posnetka vam bo hitro jasno, da smo Vespo v začetku vsi podcenjevali, saj je legendarni italijanski skuter dobro pospešil od začetka. To ni zadostovalo, ko je enkrat do izraza prišla prava moč V8 motorja, prav po zaslugi končne hitrosti pa je zmaga ostala pri BMW.