Ko se pomerita avtomobilska preteklost in prihodnost: stavite na Chevy Chevelle ali na Porscheja Taycana?

Fantje, ki se lotevajo predelav starodobnikov pod imenom RestoMods, so pred časom pripravili posebno dirko v pospeševanju. Na njej so soočili konjičke v skupni vrednosti kar 20 milijonov dolarjev. 

Ko se pomerita avtomobilska preteklost in prihodnost: stavite na Chevy Chevelle ali na Porscheja Taycana? (foto: Resto Mode) Resto Mode
26. 10. 2022

Drag Racing Matchups na dirkališču v kalifornijski Baroni je bil vse prej kot predvidljiv.

Chevy Chevelle (1969), Dodge Charger (1969), Pontiac GTO (1968), GMC 1500 (1969), Chevy Camaro (1969) je le nekaj vozil, ki so jih RestoMods postavili na dirkališče.

Kopici ameriških mišičnjakov, katerih moči ni treba posebej opevati, je družbo delal tudi Porsche Taycan.

Obiskovalce dogodka so zabavali z vrsto zanimivih dirk v pospeševanju, v katerih so ob bok ikoničnim starodobnikom postavili enega najbolj zmogljivih električnih avtomobilov. 

Verjetno najbolj zanimiv je bil spopad prihodnosti in preteklosti, kot so ga poimenovali organizatorji. V njem sta pospešek merila Chevy Chevelle z letnico 1967 in Porsche Taycan.

Omeniti velja, da gre za predelanega starodobnika, čeprav podrobnosti motorja niso znane. In če smo običajno priča električnim vozilom, ki za seboj pustijo ikonične Američane, je bil tokrat razplet drugačen.

Preberite si še: Nikoli ne uganete, kako star avtomobil vozi Vid Valič (in ne zamenja ga za nič na tem svetu)

Chavelle je namreč brez težav opravil z enim najbolj zaželenih električnih vozil na trgu, saj je četrt milje prevozil v manj kot sedmih sekundah.