Koliko orehov lahko ena veverica nabere v štirih dneh? Odgovor se skriva v Chevroletu

Shranila jih je v vse kotičke avtomobila, ki jih je lahko dosegla, zaradi česar je moral lastnik razstaviti cel sprednji del avtomobila.

Koliko orehov lahko ena veverica nabere v štirih dneh? Odgovor se skriva v Chevroletu (foto: Chevrolet) Chevrolet
1. 10. 2021

<<<Veverice so znane kot živali, ki pred zimo vsako leto mrzlično kopičijo ozimnico, zaloge oreščkov in druge hrane, s katero nato preživijo mrzli del leta. Pri tem pa velikokrat svoje orehe založijo (in tako skrbijo za rast novih dreves) oziroma jih shranijo na nekoliko neprimerna mesta, kot je motorni prostor avtomobilov. A le redkokdaj so pri tem tako marljive, kot je bila ena izmed njih nedavno v ameriškem mestu Fargo v Severni Dakoti.

Tamkajšnji naključni lastnik Chevrolet Silverada, Bill Fischer je namreč nekega dne, po tem ko je njegovo vozilo štiri dni mirovalo opazil, da se pod njegovim motornim pokrovom nahaja 'nekaj' orehov. No, ne le nekaj, pač pa več deset kilogramov. Tja jih je po njegovih domnevah z drevesa, ki stoji na njegovem vrtu prinesla rdeča veverica, ki tam domuje že zadnjih nekaj let, zaradi česar je bila potrebna obsežna čistilna akcija.

Zgolj okrog motorja je namreč veverica shranila za štiri 19-litrska vedra orehov. A to še nikakor ni bilo vse. Mali glodavec je namreč orehe skril tudi v nekoliko bolj nedostopna mesta, kot so žepi med zunanjim in notranjim blatnikom, zaradi česar je bil prisiljen razstaviti celotni sprednji del avtomobila. Še nekaj orehov naj bi se ob tem nahajalo tudi v šasiji vozila, zaradi česar se pojavlja vprašanje, kako je veverici uspelo priti do vseh odprtin.

Končen izkupiček oziroma količina orehov, ki jih je Fischer uspel nabrati pod pokrovom svojega avtomobila znaša kar osem 19-litrski veder, skupaj kar 159 litrov ali za en naftni sod oziroma 94 kilogramov. Ob tem je na svojem Facebook profilu malo za šalo, malo za res že povabil zainteresirane posameznike naj pridejo ponje. Kdo ve, morda pa se bo oglasila tudi omenjena veverica, ki je tako izgubila svojo (mobilno) ozimnico.