Tudi če si svetovni prvak v formuli 1, ne moreš voziti čisto vsakega avtomobila

8. 1. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Redno vozi najboljši dirkalnik formule ena, a en osebni avto je očitno zanj premočan. Oziroma Max Verstappen je zanj premlad.

V nekaterih situacija očitno tudi dejstvo, da si trikratni svetovni prvak v formuli ena, ne pomaga, da bi lahko vozil avto, ki si ga želiš. To se je zgodilo nizozemskemu dirkaču Maxu Verstappnu, ko je z družino in prijatelji dopustoval na Portugalskem. Kot veliko drugih turistov je tudi on želel najeti avto. Njegove želje pa so bile, očitno, za podjetje in ponuja najem avtomobilov, preveč.

Mercedes-Benz

Max Verstappen si je namreč zaželel vožnje s štirivratnim kupejem Mercedes-Benz AMG GT, ki v različici 63 S zmore 470 kilovatov (639 konjskih moči) in avto preko spleta tudi rezerviral. Ko pa je prišel v poslovalnico podjetja Sixt, so tamkajšnji zaposleni prijazno zavrnili njegovo željo po najemu, saj je enostavno – premlad. Starostna omejitev za najem omenjenega avtomobila je, po internih pravilih podjetja, 30 let, medtem ko jih ima Verstappen 26.

Tudi dejstvo, da gre za trenutno najboljšega voznika formule ena, mu ni pomagalo. Na koncu se je moral zadovoljiti le z BMW-jem serije 5. Po tem dogodku so se oglasili tudi pri Sixtu, kjer so pojasnili, da so zaposleni le sledili pravilom, da pa lahko Max Verstappen od sedaj naprej pri njih najame katerokoli vozilo želi.

Preberite še: Znana je izhodiščna cena za novega Dusterja

BONUS VIDEO: S temi izboljšavami je Lexus RX postal nevaren tekmec med prestižnimi SUV-ji