Mazda ima svoj evropski muzej z več kot 45 razstavljenimi Mazdami

Razstavljeni so tudi zelo redki modeli - tudi Mazdin minibus z Wanklovim motorjem.

Mazda ima svoj evropski muzej z več kot 45 razstavljenimi Mazdami (foto: Mazda) Mazda
17. 5. 2017

Če ste ljubitelj japonske znamke Mazda in vam veliko pomenijo avtomobili, kot so Mazda Cosmo Sport, Mazda Luce R130 in različne generacije Mazde RX-7 ter celo redkosti, kakšna sta z Wanklovim motorjem opremljena minibus Mazda Rotary in celo poltovornjak, bi se morali odpeljati v Augsburg.

Tamkajšnji prodajalec Mazdinih avtomobilov Auto Frey je namreč v sodelovanju v nemško Mazdo v prostorih nekdanje tramvajske remize iz leta 1897 blizu središča Augsburga odprl muzej Mazda Classic – Automobil Museum Frey, v katerem je razstavljenih kar 45 Mazdinih modelov iz vseh obdobij njene zgodovine. Poleg v uvodu omenjenih avtomobil so zanimivi še Mazdin prvi "pravi avtomobil" R360, trikolesni tovornjaček Mazda K360, Mazda Familia 1000 Coupé, Mazda 616 in Mazda AZ-1.

Poleg avtomobilov si obiskovalci lahko ogledajo tudi druge predmete, ki so povezani z znamko, in so jih vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja zbirali člani družine Frey. Razstavljeni avtomobili se bodo menjavali, saj jih je v zbirki družine Frey več kot 120.