To je Mini za 130.000 evrov!

Britanska klasika, ki je predstavljala avto za vsak žep, za ne prav vsak žep.

To je Mini za 130.000 evrov! (foto: David Brown Automotive) David Brown Automotive
21. 9. 2023

Ob bok prepoznavnih silhuet VW hrošča, Porscheja 911 in Land Roverja Defenderja lahko brez pomislekov postavimo tudi Minija - majhno in v svojih časih dostopno kombilimuzino, ki jo je vozil tudi Mr. Bean. No, malce manj primeren za vsak žep pa je Mini, ki so ga predelali pri angleškem podjetju David Brown Automotive.

Na računu ima milijone, a ta nogometaš se za nič na tem svetu ne loči od svojega Minija

 

Leta 1999 je bil Mini izglasovan za drugi najvplivnejši avto 20. stoletja, takoj za Fordom Modelom in pred  Citroënovim DS ter VW hroščem.

Podjetje iz Silverstona se ukvarja z najrazličnejšimi predelavami teh britanskih klasik. Predelujejo jih v majhne rakete, čudovite obnovljene vikend avte, skupaj z Marshallom, ki izdeluje kitarske ojačevalce, so izdelali posebno izdajo ob njihovi 60-letnici, zdaj pa so se lotili še enega zanimivega projekta.

Mini eMastered

Klasičnega Minija so predelali na elektriko, ob tem pa je teža avtomobila ostala enaka kot pri bencinsko gnanem - pičlih 650 kilogramov. 72-kilovatni motor ga do stotice požene v 8,5 sekunde, s polno baterijo pa lahko premaga približno 175 kilometrov. Poleg tega je avtomobil ročno izdelan in poln izbranih materialov, kar pa se seveda pozna tudi pri ceni. Zanj boste odšteli najmanj 130.000 evrov - lahko bi rekli, da cena le ni tako mini ...

MINI Cooper SE Convertibile: Električna zabava zgoraj brez, na voljo le v Evropi

Preberite še: Kakšna je zgodba izgubljenega BMW M3, ki je v podzemni garaži »tičal« skoraj 20 let?

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …