Na dražbi je novega lastnika našel Mercedes-Benz 300 SL, ki ga je vozila tudi ta legenda F1

Včasih se na draži pojavi kakšen resnično poseben avtomobil in Mercedes-Benz 300 SL, ki je bil eden ljubljencev Juana-Manuela Fangia je eden takšnih. Konjiček pa ni poseben le zaradi nekdanjega lastnika, temveč ima že sam po sebi nekaj izjemnih karakteristik.

Na dražbi je novega lastnika našel Mercedes-Benz 300 SL, ki ga je vozila tudi ta legenda F1 (foto: Sotheby's) Sotheby's
2. 3. 2022

»Fangio je na precej višjem nivoju, kot vidim samega sebe,« je 2003 dejal Michael Schumacher in s tem na prav poseben način počastil enega največjih junakov dirkaškega športa, Argentinca Juana-Manuela Fangia. Dosežki slednjega so za vse čase zaznamovali Formulo 1, po pred nedavnim narejeni raziskavi, ki je upoštevala karakteristike dirkalnika, ekipo in tehnologijo, pa slavnemu Argentincu v hrbet gleda celo sedemkratni svetovni prvak F1 Lewis Hamilton. Juan-Miguel je odraščal v Argentini, njegov oče je v državo pribežal iz Italije in se zaposlil kot pleskar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F1 Argentina 🇦🇷 #Temporada2022 (@formulatoledo)

Mercedes-Benz 300 SL Roadster iz 1958

Skromnost in srčnost sta Fangia spremljali skozi vso dirkaško kariero, s čimer se je zapisal v srca navijačev. Po Fangiovi upokojitvi, so se mu poklonile številne avtomobilistične znamke, za katere je sam svoj čas dirkal - Mercedes-Benz ga je tako 1974 postavil za predsednika Mercedes-Benz Argentina S.A. Da bi obeležil spomin na svojo trofejno kariero je Fangio v rojstnem Balcarasu odprl muzej s številnimi spominki, v nadstropju, ki ga je posvetil nemški avtomobilistični znamki pa je ponosno stal sam Mercedes-Benz 300 SL Roadster iz 1958.

V barvah argentinske zastave

Gre za čudovitega jeklenega lepotca v Metallic Light Blue barvi in z usnjenimi sedeži v krem odtenku, s čimer so se pri znamki poklonili argentinski nacionalnosti dirkaškega junaka. Avtomobil je ohranil vse originalne dele, tudi interjer je prav takšen, kakršnega je zapustil sam Fangio. Mercedes-Benz 300 SL, ki je bil dolga leta pomemben del Fangiovega osebnega muzeja, je na dražbo postavila priznana hiša Sotherby.

Po podatkih dražbene hiše gre za enega izmed Fangiovih najljubših avtomobilov, ki ga je izbral za zadnje poglavje svoje kariere. Ob upokojitvi ga je dobil v spomin od Mercedesa, z njim pa je po evropskih in južnoameriških cestah prevozil slabih 70 tisoč kilometrov. Po njegovi smrti je avtomobil pripadel njegovi družini, ki se je odločila, da avto predstavi na dražbi. Ta bo potekala v teh dneh, kupec pa bo zanj zagotovo odštel več milijonov evrov.