Si predstavljate to! Nore avtomobilske pošasti, ki so jih v dar dobili Mayweather, Johnny Depp, Kobe Bryant ...

Zvezdniško življenje. Tisto, ko te pod božično smrekico pričakajo avtomobilski ključi prestižne znamke ali pa se ti ob rojstnodnevni zabavi na dvorišče pripelje vrtoglavo drago jekleno darilo. Nekatera darila so podarjena iz ljubezni, druga zato, da bi se lahko postavljali še malce bolj.

Si predstavljate to! Nore avtomobilske pošasti, ki so jih v dar dobili Mayweather, Johnny Depp, Kobe Bryant ... (foto: Profimedia) Profimedia
3. 6. 2022

Prestižne avtomobilske znamke nekaterim zvezdnikom pomenijo čisti užitek, spet drugi se veselijo, da bodo z njimi dopolnili svoje kolekcije avtomobilov. Medtem ko nekateri vlagajo v slikarska dela in umetnine, drugi najboljšo naložbo vidijo v avtomobilih. Če pomislimo na vrtoglave vsote, ki jih zvezdniki prejemajo na svoje bančne račune, ni čudnega, da ob priložnosti z jeklenim lepotcem razveselijo svoje bližnje, spet drugi pa kar same sebe.

Conor McGregor

Irski zvezdnik mešanih borilnih veščin se lahko pohvali z zavidanja vredno (in pridno rastočo) kolekcijo luksuznih avtomobilov. To je spridoma obogatil tudi lepotec, ki ga je McGregor prejel od Rolls-Royce Cars North America. Gre za črnega Rolls-Royce Ghosta, ki ima ob strani velikansko grafiko Irčevega obraza. Kaj pa cena? Avtomobil je sicer dosegljiv za 350 tisoče ameriških zelencev.

Floyd Mayweather

Ni ga zvezdnika, ki bi bolj očitno razkazoval svoje premoženje, kot to počne boksarski šampion. Eden zadnjih, bolj razvpitih, je njegov obračun s Conorjem McGregorjem, s katerim si je prislužil kar 275 milijonov dolarjev. Američan se je v ta namen obdaril z Bugatti Veyron Grand Sport Convertible. To pa še ni vse. Podaril si je tudi Rolls Royce Wraith-a, kar ne čudi, sploh če pomislimo, da se v njegovi garaži nahaja vrsta Ferrarijev, Bugattijev, pa tudi Koenigsegg.

Preberite še: To je 6 jeklenih lepotcev, ki jih je v svoji garaži skrival ta legendarni voznik formule ena

Kanye West

Ljubezen ne pozna meja! Pri zvezdnikih to velja predvsem za prestižna darila, s katerimi si izkazujejo naklonjenost. Ker je ljubezni med Kanyejem Westom in Kim Kardashian konec, se je glasbenik znebil tudi vseh mogočih daril. Med njimi je bil tudi Lamborghini Aventador, ki mu ga je podarila Kim. Kanyje je z njim prevozil manj kot 4000 kilometrov, prodal pa ga je za 444,995 ameriških dolarjev.

Daniel Craig

Že res, da je Aston Martin nekdanjemu Jamesu Bondu obljubil ključe številnih svojih avtomobilov, a Aston Martina V12 Vantage Roadsterja si je igralec za 45. rojstni dan podaril kar sam. Za prvo vožnjo se je z avtomobilsko pošastjo, v kateri se skriva V12 motor, podal na angleško podeželje.

Johnny Depp

Čeprav bi si ameriški igralec Johnny Depp lahko privoščil katerikoli avtomobil, pa je prav posebno Corvetto letnik 1959 dobil v dar in v spomin. Poklonil mu jo je režiser Bruce Robinson po snemanju filma The Rum Diary. Film sloni na noveli Deppovega dolgoletnega prijatelja, zato mu je bil projekt prav posebej pri srcu. Ni kaj, čudovita Corvetta je lep spomin na obdobje v življenju, ko se mu ni bilo potrebno pojati po sodiščih.

Kobe Bryant

Legendarni košarkar Kobe Bryant, ki je preminil v tragični letalski nesreči, je v dar od žene Vanesse dobil Chevroleta Impalo letnik 1963. Soproga mu je avtomobil poklonila za božično darilo, izbrala pa je barvno shemo Kobejeve ekipe Los Angeles Lakers: vijolično-rumeno.