Nori newyorški umetniški kolektiv vam je za pičlih 19 dolarjev ponujal nov avtomobil, vse, kar ste morali storiti, je …

Ja, prav ste slišali. Newyorški umetniški kolektiv MSCHF se je odločil, da nekoga obdari z avtomobilom. Seveda, pa ni vse tako preprosto. Da je še huje, se s tem "zabava" šele začne. 

Nori newyorški umetniški kolektiv vam je za pičlih 19 dolarjev ponujal nov avtomobil, vse, kar ste morali storiti, je … (foto: MSCHF/Instagram) MSCHF/Instagram
15. 10. 2022

Newyorški umetniški kolektiv MSCHF je avtomobil parkiral nekje v mestu, v ta namen pa so se odločili podeliti pet tisoč univerzalnih ključev, ki avtomobil odklepajo. Pobuda z imenom »Keys4all« je omogočala, da v mestu najdete pravi avtomobil in se z njim preprosto odpeljete.

Nora ideja umetniškega studia je ljudem omogočala nakup univerzalnega ključa za 19 dolarjev, s katerim so se podali v lov na avtomobil.

Da so ga dejansko našli, jim je dala vedeti lučka na ključu, ki je začela utripati v različnih barvah, v kolikor ste se avtomobilu približali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MSCHF (@mschf)

Z akcijo so želeli umetniki spodbuditi ljudi k razmišljanju o javnem značaju avtomobilov in s tem simbolično opozoriti na ameriško svobodo. Malo manj zabavno pri tem je, da nov lastnik avtomobila ni obdržal za vedno.

Preberite si še: Naprodaj verjetno najboljša avtomobilska zbirka, zajeti so VSI najpomembnejši Ferrariji zadnjih 35 let
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MSCHF (@mschf)

Avtomobil namreč odklepa tisoč ključev, če je tako najditelj skočil v trgovino, ga je v tistem trenutku že lahko odklenil kdo drug in postal novi lastnik avtomobila. Ali kot so zapisali v kolektivu: 

"Avto je vaš le prehodno kot začasen blagoslov. To je tekmovanje, ki ne zagotavlja zmage. Če najdeš avto, je tvoj. Če pa želiš uživati ​​v sadovih svoje zmage in vožnje, potem moraš sprejeti tveganje, da boš avto odpeljal v svet in ti ga bo kdo drug lahko iztrgal iz rok."