Michael Jordan je velik oboževalec hitrih avtomobilov, zato je kupil ...

Njegov najnovejši avtomobil je res strupen!

Michael Jordan je velik oboževalec hitrih avtomobilov, zato je kupil ... (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2023

Michael Jordan je prav gotovo eden izmed najprepoznavnejših košarkarjev in športnikov nasploh. Ni skrivnost, da že dolgo obožuje hitre avtomobile - poleg precej velike zbirke avtomobilov ima celo svojo NASCAR ekipo, poimenovano 23XI Racing. Zdaj pa je v svojo garažo parkiral še en strupen avtomobil.

Poleg košarke še ...

Jordanov najnovejši avto je Hennessey Venom F5 Roadster, ki mu ga je podjetje dostavilo na njegovo igrišče za golf na Floridi, Grove XXIII; to igro namreč obožuje. Na fotografiji je prikazan le delno, vendar lahko vidimo, da se je košarkar odločil, da avtomobila ne bo pobarval, ampak da bodo deli karoserije iz ogljikovih vlaken le polakirani.

Strup

Zakaj so avtomobil poimenovali Venom (ang. strup)? Ker je res strupen. Ima namreč 1817 KM (1355 kW) in 1617 Nm navora. Hennessey ga oglašuje kot najhitrejšega in najmočnejšega roadsterja na svetu, zanj pa je treba odšteti vsaj 3 milijone ameriških dolarjev. Izdelali jih bodo le 30, tako da bo njihova cena najverjetneje še zrasla.

Fotografije: promocijsko gradivo, Profimedia

Preberite še: Slovenski as Jan Oblak ima v svoji garaži Porscheja, naokrog pa se največkrat prevaža s tem "običajnim" modelom SUV ...

Priporočamo tudi: To je ženska iz Idrije, ki bi jo morali poznati vsi avtomobilski navdušenci