Ojoj, Ferrari ne odpušča: to je 5 zvezdnikov in bogatašev, ki niso našli skupnega jezika s Ferrarijem

15. 2. 2023 | Nika Arsovski
Deli
Ojoj, Ferrari ne odpušča: to je 5 zvezdnikov in bogatašev, ki niso našli skupnega jezika s Ferrarijem (foto: Profimedia)
Profimedia

Ferrari ni preveč prizanesljiv do tistih, ki očrnijo njegovo ime ali ne spoštujejo dogovorov. Ne glede na zvezdniški status.

Pri Ferrariju si še dandanes niso odpustili, da Jay Leno zaradi neugodnega postopka nakupa nima njihovega vozila.

A če se na vse načine trudijo, da bi le prišli v Lenovo garažo, pa se zato na vse kriplje trudijo, da bi se oddaljili od nekaterih drugih zvezdniških imen.

Tako so pred časom Justinu Bieberju prepovedali nakup Ferrarija, a glasbenik še zdaleč ni edini na seznamu italijanske znamke.

Tyga

Po poročanju Hotcars ima raper Tyga pestro zgodovino, ki vključuje tudi avtomobile. Pa ne le Ferrarijevih. Že večkrat se je znašel na sodišču, ker ni plačeval računov in lizingov, zaradi česar so mu avtomobile zasegli.

Eno od teh vozil je po naključju Ferrari 458 iz leta 2012. Dobrodošel na Ferrarijevem črnem seznamu, Tyga!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T-Raww (@tyga)

David Lee

David Lee je multimilijonar, ki se je na vsak način trudil priti v VIP Ferrarijev izbor imen, ki jim je omogočen nakup ekskluzivnih superšportnikov.

Seveda je to vse prej kot enostavno.

Vključuje vrsto birokracije, če pa se želite znajti na seznamu, morate v lasti že imeti določeno število Ferrarijevih vozil.

A Lee kljub dobremu odnosu s prodajalcem Ferrarijev v južni Kaliforniji in razstavljanju svoje kolekcije na Concours d'Elegance v Pebble Beachu ni prišel v ožji izbor. Omenimo še, da je obiskal celo Ferrarijevo tovarno v Maranellu, pa nič.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Lee I Ferrari Ambassador (@ferraricollector_davidlee)

Deadmau5

Pri Ferrariju so zelo strogi, ko beseda nanese na predelavo Ferrarijevih avtomobilov. Umetnik Deadmau5 je svojega Ferrarija 458 v poklon spletnemu liku Nyanu Catu predelal in poimenoval Purrari, a pri italijanskem proizvajalcu športnih avtomobilov ni naletel na odobravanje.

Namesto ikoničnega Ferrarijevega poskočnega konja je imel njegov 458 celo značko poskočne mačke. Ferrari ga je zaradi tega incidenta uvrstil na črni seznam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gumball 3000 (@gumball3000)

Bill Ceno

Bill Ceno je spletni oblikovalec in strasten zbiratelj super avtomobilov. Ima celo zbirko redkih Ferrarijev, med drugim tudi Ferrarija F50 in Ferrarija Enza.

A vsi so rabljeni, zato mu italijanska znamka ni odobrila nakupa LeFerrari Aperte.

Ceno je tako izjavil, da bo še naprej kupoval Ferrarije, vendar rabljene, da bi se izognil vsej nepotrebni birokraciji in politiki znamke.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CarFotoByST (@carfotobyst)

Chris Harris

Chris Harris je morda utelešenje tistega, kar bi Ferrari v hipu vzel za svoje, a ni tako.  Avtomobilski novinar in voditelj serije BBC Top Gear se je pošteno zameril italijanski znamki.

Preberite si še: Te pošasti vozi novi soigralec Luke Dončića: vsaj kar se avtomobilskega izbora tiče, imata košarkarja veliko skupnega

Nekoč je namreč napisal članek, v katerem je Ferrari obtožil, da je testne avtomobile naredil veliko bolj izpopolnjene od avtomobilov svojih strank.

Seveda ga je Ferrari uvrstil na črno listo, ker so njegovi komentarji užalili vodstvo znamke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Harris (@harrismonkey)