Pomagajte Ladi poiskati imena za nove modele

To lahko storite prek natečaja, ki bo potekal vse do 29. aprila.

Pomagajte Ladi poiskati imena za nove modele (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
18. 4. 2019

Ruska znamka Lada počasi, a zanesljivo doživlja preporod. O tem in o napredku v zadnjih sedmih letih je pred časom tudi njen glavni oblikovalec, Steve Mattin, ki je izpostavil kar nekaj modelov, s katerimi le dokazuje ta napredek. Očitno pa je, da Lada želi narediti korak naprej, in zdi se, da bodo v bližnji prihodnosti pripravili kar nekaj novosti, pri čemer pa bodo potrebovali pomoč voznikov ali pa vsaj ljubiteljev znamke.

Pred nekaj dnevi je Lada na svoji spletni strani objavila natečaj, v katerem splošno javnost pozivajo, naj jim pomagajo izbrati imena za prihodnje generacije njihovih modelov. Zanimivo ob tem je, da Lada želi nova imena zbrati s pomočjo obstoječih modelov, če želite sodelovati pri iskanju imen, pa sledite tej povezavi. Spletna stran je sicer v ruščini, saj je natečaj primarno vseeno namenjen ruskim kupcem in voznikom, od vas pa bo najprej zahtevala vpis varnostne kode, nato pa pri vsakem izmed obstoječih modelov vpis novega imena in pojasnilo, zakaj ste se odločili za takšno ime.

Odziv je za zdaj odličen

Zanimiv način izbire novih imen pa za Lado ni nov. Ne nazadnje so podobno storili že ob poimenovanju modela Granta, Ladinega najbolje prodajanega modela, med izborom pa so od ruskih avtomobilskih navdušencev prejeli kar 60.000 predlogov. Podobne taktike poimenovanja sicer pogosto uporablja tudi Seat, nazadnje so to storili pri najnovejšem avtomobilu, modelu Tarraco.

Odločitev, zakaj so pripravili tovrsten natečaj, je pojasnil tudi direktor marketinga pri podjetju AutoVAZ, Fabien Goulmy. »Udeležba splošne javnosti pri ustvarjanju in izbiri imen za prihodnje generacije vozil znamke Lada nam bo pomagalo pri ocenjevanju obstoječih idej, ustvarjanju novih, poleg tega pa nam bo pomagalo pri zbliževanju ruskih avtomobilskih navdušencev in ljubiteljev vozil Lada.« Natečaj bo sicer potekal med 15. in 29. aprilom, na dober odziv pa je naletel že prvi dan, ko so pri Ladi zbrali že več kot 14.000 predlogov.