Poraženec plača kavo: s Ford Performance na Rakitno (video)

17. 9. 2019 | Jure Šujica
Deli
Poraženec plača kavo: s Ford Performance na Rakitno (video) (foto: Saša Kapetanovič)
Saša Kapetanovič

Ford Raptor in Ford Focus St se morda ne zdita ravno primerljiva avtomobila, a tudi z njima se da pripraviti zelo zanimiv dvoboj.

Pred kratkim je Ford v Slovenijo pripeljal ne enega, pač pa kar dva nova predstavnika družine Performance: Ford Raptor (izdelan na osnovi obstoječega Rangerja, več o njem pa lahko preberete tukaj) in pa Ford Focus ST (katerega pa smo preizkusili nedavno). Dva popolnoma različna avtomobila, poltovornjak, ki zaradi svoje robustne podobe in temu primernega podvozja kar kliče po brezpotjih in pa nič bolj uglajena petvratna kombilimuzina s še nekoliko večjim številom kilovatov pod motornim pokrovom. A najsi bosta avtomobila še tako različna drug drugemu, primerjava med njima je vseeno na mestu in mi smo jo naredili.

Štart: Ig. Cilj: Rakitna. Sebastjan in Saša z Raptorjem po makadamu in gozdnih poteh, Dušan s Focusom ST po asfaltu. A pozor: skozi naselja je bilo strogo prepovedano kršiti hitrostne omejitve, varnost je vseeno na prvem mestu! Vseeno vam točnega časa vožnje ne bomo razkrili, povemo vam le, da je bila razlika med obema avtomobiloma le eno minuto; kdo je na koncu komu plačal kavo pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

Čeprav sta Sebastjan in Saša Raptorja skozi gozdne poti Rakitne kar dobro priganjala, pa se je Fordov športni poltovornjak le malenkost oznojil. Kaj pravzaprav zmore je Ford najbolje predstavil kar v svojem promocijskem videu: