Porsche Carrera GT z zvezdniškim renomejem dosegel milijone

Porsche Carrera GT sodi med najbolj priljubljene jeklene konjičke našega časa. Dražbena hiša Bring a Trailer je tako samo v zadnjih dveh mesecih na dražbi ponudila kar dva tovrstna lepotca, oba pa sta podrla vsa pričakovanja in rekorde. Pred dnevi so na dražbi predstavili novo Carrero GT, ki bi ob zvezdniškem stažu lahko presegla tudi prejšnja dva rekorda.

Porsche Carrera GT z zvezdniškim renomejem dosegel milijone (foto: bringatrailer.com) bringatrailer.com
18. 3. 2022

Dražbena hiša Bring a Trailer je na svoji spletni strani predstavila čudovito črno Porsche Carrero GT z letnico 2004, ki jo je vozil, nihče drug kot veliki ljubitelj Porschejev Jerry Seinfeld. Ameriški komik, igralec in pisatelj slovi po svoji obsežni kolekciji Porschejev, na dražbi ponujeno Carrero pa je kupil leta 2005, v njegovi lasti je ostala vse do 2011.

Seinfeld je zanjo odštel 448.300 ameriških dolarjev

Takrat je romala k novemu lastniku v Oregon, od tam pa k zadnjemu lastniku, ki se je ob vrtoglavih cenah CGT v zadnjem času, odločil, da jo ponudi na dražbi. V januarju na dražbi prodana rdeča Carrera GT je namreč dosegla končno vrednost 1,9 milijona dolarjev, dva tedna kasneje pa je novi lastnik za srebrno CGT odštel še nekaj več – dva milijona ameriških dolarjev.

Nekdanja Seinfeldova Carrera je v odličnem stanju, z nekaj manj kot 6.000 prevoženimi kilometri. Pohvali se lahko s 5,7- litrskim V10 motorjem in lepim številom dodatne opreme. Notranjost je oblečena v temno sivo usnje, novi kupec pa prejme tudi originalne kupoprodajne pogodbe s podpisom Jerryja Springfielda. Ta je ob nakupu za avtomobil odštel 448.300 ameriških dolarjev. Izklicna cena na dražbi je bila skoraj dvakrat višja, 950.000 dolarjev. Dražba se je zaključila 11.marca, prodajalec pa je nato za avtomobil iztržil 1.865.000 dolarjev in skoraj podvojil izklicno ceno. Četrt milijona dolarjev bo sicer moral odšteti avkcijski hiši, vseeno pa mu bo v žepu ostal zajeten kup denarja.

Preberite še: Želite 'novega' Porsche Carrera GT? Priložnost se skriva v ZDA