Pozornost ob dnevu žena? Ta YouTuber je svojo drago presenetil s »skromno« Koenigsegg Agero

Vse za všečke? Ta spletni vplivnež je svojo drago presenetil z dostavo hiperavtomobila, vrednega kar 5 milijonov ameriških dolarjev.

Pozornost ob dnevu žena? Ta YouTuber je svojo drago presenetil s »skromno« Koenigsegg Agero (foto: You Tube) You Tube
14. 3. 2023

James Lucas Condon je YouTuber, ki pod vzdevkom Stradman objavlja vsebine, povezane s super hitrimi avtomobili, ki so njegova velika strast.

Zato zlepa ne bo pozabil dneva, ko je na njegovo dvorišče pripeljal dostavni tovornjak s hiperavtomobilom Koenigsegg Agero.

Po njegovih besedah gre za prvi primerek na ameriških tleh, vrednost avtomobila pa se giblje okrog 5 milijonov ameriških dolarjev (začetna cena je 3 milijone).

Avtomobil po besedah spletnega vplivneža ni več v proizvodnji, z njim pa je želel presenetiti svoje dekle. Agera je eden zadnjih hiperavtomobilov s 5,0-litrskim V8 motorjem, ki proizvede 1160 KM (865 kW).

Ob doplačilu lahko moč motorja še povečate na 1314 KM (1000 kW).

Avtomobil je bil predstavljen na avtomobilističnem sejmu v Ženevi leta 2015, leta 2018 pa so ustavili proizvodnjo. Izdelanih je bilo le 25 primerkov.

Vrednosti vozila tudi dostava ni povsem običajna. Na ulico se namreč pripelje ogromen tovornjak z Agero, katere ponosni začasni lastnik bo vsaj za nekaj dni James.

Škoda besed, če ga ne bi preizkusil takoj, svojemu poklicu primerno pa je vse skupaj obeležil tudi na kanalu YouTube.