Prestižna ura v podobi V16 motorja! Poglejte, koliko boste zanjo morali odšteti…

5. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Le nekaj dni po premieri novega Bugattija Tourbillon je luč sveta ugledala tudi istoimenska ura. Cena? V primerjavi s superšportnikom ...

V urarskem podjetju Jacob & Co. so le nekaj dni po predstavitvi novega Bugattija Tourbillon Hypersport predstavili tudi istoimensko uro, ki se navdihuje po omenjenem superšportniku. Greza dolgoletno tradicijo, saj ob predstavitvi novega modela Bugattija vsakič ponudijo še ekskluzivno ročno uro, tudi Chiron in Veyron pri tem nista izjemi.

Bugatti/Jacob & Co.

Ameriško urarsko podjetje Jacob & Co., znano po svojih ekstravagantnih kreacijah, je tako predstavilo uro Tourbillon. Le to, prav tako kot superšportnika navdihuje zapleteni mehanizem t.i. tourbillon, ki ga je leta 1795 odkril Abraham-Louis Breguet. Tourbillon, ki je povzročil pravo revolucijo v 18. stoletju je v uporabi še danes. Občudujete ga lahko tudi v novi Bugattijevi uri, katere števičnice spominjajo na instrumentno ploščo Tourbillona, ​​pod njimi pa je prozoren 16-valjnik.

Uro sestavlja kar 557 komponent

Blok motorja je brušen iz safirja in vsebuje osem parov zgibnih batov iz titana ter polirane dele, oblikovane po vzoru dejanskega motorja Tourbillon. S pritiskom na gumb se mehanizem aktivira, bati pa se poženejo v pravilnem zaporedju in izvedejo spektakularen 20-sekundni šov. Nad blokom motorja V16 je indikator časa. Glavna številčnica je zasnovana tako, da spominja na instrumentno ploščo avtomobila. Ura je sestavljena iz skupno kar 557 komponent. Gibanje mehanizma je mogoče opazovati ne samo od zgoraj, ampak tudi skozi spodnji prozorni pokrov ali skozi stranske zasteklitve v ohišju iz safirja.

Bugatti/Jacob & Co.

Za večjo ekskluzivnost, bodo izdelali le 250 primerov ure; kar ustreza načrtovani seriji novega Bugattija. Prvih 150 primerkov bo izdelanih iz črnega titana. Kaj pa cena? Precej nižja od hiperšportnika, pa vendar povsem nedosegljiva. Pri Bugattiju bodo uro ponudili za najmanj 320.000 evrov, naslednja serija ur pa bi utegnila biti še nekoliko dražja. A kaj je to v primerjavi s 3,8 milijona evrov, kolikor bodo lastniki odšteli za novega hiperšportnika.