Prestižna znamka Bentley skriva sladko skrivnost, presenečeni boste, ko boste izvedeli ...

Kaj je slajše od čisto novega Bentleyja?! No, tole …

Prestižna znamka Bentley skriva sladko skrivnost, presenečeni boste, ko boste izvedeli ... (foto: Bentley) Bentley
18. 12. 2022

Je lahko kaj slajše od povsem novega prestižnega Bentleyja? Seveda, 1000 kozarcev medu. Ja, prav ste prebrali. Avtomobilski velikan Bentley se poleg avtomobilizma za bolj trajnostno naravnanost ukvarja tudi s proizvodnjo medu. Letošnja letina je po zadnjih podatkih podjetja rekordna.

V sklopu Bentleyja so leta 2019 ustanovili center odličnosti za pridelavo medu in postavili več namenskih panjev.

Prvotno število 120 tisoč avtohtonih čebel je kmalu naraslo, danes pa so v podjetju ponosni na več kot pol milijona pridnih čebeljih delavk v desetih aktivnih panjih.

Panje vzdržuje podjetje Buckley Bees, med pa pridelujejo v omenjenem centru.

Britanska znamka je svoji čebelji koloniji nadela prav posebno ime – Flying Bees, kar dokazuje, da ima nekdo v ekipi dober smisel za humor.

Flying B se namreč imenuje zaščitni znak Bentleyja, črka B na pokrovu motorja.

Letošnja rekordna letina je zaposlene v Bentleyju razveselila s tisoč kozarci medu, ki pa ne bodo na voljo za zunanje kupce. Med si bodo razdelili zaposleni, nekaj pa ga bodo podarili tudi obiskovalcem VIP in gostom Bentleyjevega podjetja v Crewu.

V prihodnosti načrtujejo, da bi izdelek ponudili tudi trgu, a bo za to treba pridelati več medu. 

V Bentleyju se dobro zavedajo, kako pomembna je čebelja populacija za kmetijstvo in posledično pridelavo hrane. S tem trajnostnim vzgonom so se tudi odločili za projekt pridelave medu in negovanja čebelarske panoge.

Pridelava medu je del Bentleyjeve strategije GOTOZERO, ki je vključevala tudi zasaditev 100 dreves v okolici tovarne in več kot 5000 čebulic narcis. 

Preberite si še: Dve avtomobilski nasprotji, ki se skrivata v garaži Luke Modrića

Bentley pa še zdaleč ni edina avtomobilska znamka, ki se je odločila za tovrstno potezo. Tudi v Porscheju so pred časom sprejeli odločitev in se lotili čebelarstva, prav tako so ta korak naredili pri Rolls-Royceu.