Kolesarski šampion Primož Roglič je v avtu povsem drugačen kot na kolesu

Danes se začenja dirka po Španiji - Vuelta. Eden od favoritov je tudi naš as Primož Roglič.

Kolesarski šampion Primož Roglič je v avtu povsem drugačen kot na kolesu (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2023

Primož Roglič je letos že slavil na Giru, zdaj pa ga čaka nova, težka preizkušnja. Danes se namreč začenja še tretja največja kolesarska preizkušnja - Vuelta.

Na Višarjah je za končno zmago na Giru potrdil kolesarsko nesmrtnost. Kaj pa je pripravil za dirko po Španiji?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Ne preseneča, da Primož največji delež svojega časa preživi na kolesu. Kot je namreč dejal pred leti v intervjuju (ki ga je z njim naredila njegova soproga Lora Klinc Roglič) za Škodino avtomobilsko revijo, je cesta neke vrste njegova pisarna.

Ob tem je priznal, da mu vožnja z avtomobilom predstavlja neke vrste užitek, saj se, »ko konča z delom, ne želi več zadrževati v pisarni.«

Ob tem ga je Lora podrezala, da je verjetno prav to razlog, zakaj tako pogosto za volan sede ona sama. Primož pa ji ni ostal dolžan:

»Da, pustim se razvajati in uživam na sovoznikovem sedežu. No, če boš šla ti naslednjič 170 kilometrov s kolesom, bom z veseljem peljal avto.«

O voznem parku slovenskega kolesarskega šampiona je znanega le malo. Če gre soditi po objavah na družabnih omrežjih, je Roglič že vrsto let zvest Volkswagnom. Leta 2018 je vozil VW Passata, kot zadnjega pa Touarega.

Poleg klasičnega avtomobila je Roglič tudi ponosen lastnik avtodoma AdriaMobil – Adria Sonic, ki mu olajša bivanje na dirkah in treningih. Privlačno polepljeno vozilo je na cesti nemogoče spregledati.

Kot je Primož dejal v enem izmed intervjujev, sam sebe sicer šteje med vzorne voznike.

Včasih malce prehitre, ampak varno hitre. Se je pa njegovo zaznavanje hitrosti spremenilo, odkar na zadnjih sedežih vozi svoja sinova. Varnost je na prvem mestu!

Tega se dobro zave tudi, kadar za trening kolesari po slovenskih cestah. Sam sicer prizna, da ima s slovenskimi vozniki vedno boljše izkušnje, k čemur je s svojimi kolesarskimi dosežki veliko prispeval tudi sam.

Z vse večjo priljubljenostjo kolesarstva raste tudi zavest voznikov, ti pa so zatorej na cesti precej bolj strpni. A tudi tu brez težav ni šlo.

Bližnjih srečanj z vozili in celo tovornjaki je imel doslej kar nekaj.  

»Padel sem velikokrat, zbil me je kamion, spregledal me je avto in sem odletel čez vetrobransko steklo. Veliko je bilo tega. Seveda sem vedno previden, ampak na cesti žal ni vse odvisno samo od mene,« je v intervjuju za Škodo potarnal slovenski kolesarski as.

Preberite še: To je zadnja priložnost za nakup osemvaljnega športnika