Richard Hammond je premagal svoj strah in vendarle sedel za volan tega hiperavtomobila

Pred šestimi leti je doživel hudo nesrečo, zdaj pa se je opogumil in sedel za volan. 

Richard Hammond je premagal svoj strah in vendarle sedel za volan tega hiperavtomobila (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2023

Minilo je šest let od hude nesreče Richarda Hammonda, ko se je voditelj Grand Toura po cesti pognal s hitrim Rimčevim hiperavtomobilom Concept One.

Concept One je trikrat obrnilo, ko je padel z vzpetine, vendar pa je Hammondu uspelo odpreti vrata, ko je pristal na glavi in zlezel je ven.

V nesreči je bil avtomobil povsem uničen, Hammond pa jo je odnesel z zlomljeno nogo.

Najbolj zaskrbljen je bil, da bi nesreča lahko potopila podjetje, ki je bilo takrat šele na začetku svoje poti, a izkazalo se je, da so bile skrbi odveč.

Šest let kasneje je bila zgodba povsem drugačna. Rimac in Hammond sta namreč ponovno združila moči, tokrat za volanom Rimčevega paradnega konja - Nevere. 

Sloviti voditelj je že v začetku posnetka priznal, da je bil sprva zaradi nesreče zaskrbljen, a je na koncu le sprejel odločitev in se odločil premagati strahove ter sesti za volan Nevere.

S seboj na vožnjo je Hammond prinesel celo uro, ki jo je vozil med zadnjo nesrečo.

Ko je splezal v avtomobil, naj bi opazil celo zaskrbljenost na obrazu Rimca, na sovoznikov sedež pa je sedel Matija Renic, glavni inženir in testni voznik Nevere.

Hammond je prilagodil svoj sedež in volan ter pohvali tehnologijo in notranjost vozila, češ: »Za 2 milijona funtov dobiš veliko!« Cene Nevere se namreč gibljejo okrog 2 milijona evrov. 

Po posnetku sodeč, je Hammond navdušen nad poslovanjem Rimca vse od leta 2017 naprej.

Prav tako je pohvalil enega najbolj zmogljivih avtomobilov na trgu, češ da ni primeren le za steze, temveč se odlično obnese tudi na cesti.

Katere izbrane besede je še namenil električnemu hiperšportniku in s čim so ga presenetili pri Rimcu, si poglejte v posnetku.

Preberite še: Tri leta je bil zakopan pod zemljo, a je še vedno živ!

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor