To je dekle, ki bi jo moral poznati vsak avtomobilski navdušenec (+ razlog, zakaj)

Svetlolaska Alex Hirschi, bolje poznana kot Supercar Blondie, si je prislužila naziv najbolj uspešne ustvarjalke avtomobilistične vsebine za družbena omrežja. Kaj je skrivnost njenega uspeha in s čim si je prislužila skoraj 10 milijonov sledilcev?

To je dekle, ki bi jo moral poznati vsak avtomobilski navdušenec (+ razlog, zakaj) (foto: Instagram) Instagram
18. 1. 2022

Svetlolasa Alex je bila še nedolgo nazaj uspešna radijska novinarka, ki se je iz Avstralije preselila v Dubaj. Zavoljo svojega dela je pletla mrežo poznanstev, lepega dne pa jo je presenetila ponudba, da si za vikend izposodi Bentleyja. Taki priložnosti ne gre reči ne. Tako si je izposodila Flying Spur in med vožnjo luksuznega konjička, je na lepem pomislila, da bi se z lahkoto privadila na takšno življenje. Zakaj se torej ne bi obrnila še na Ferrari, morda McLaren, se je spraševala in začela trkati na vrata prestižnih avtomobilskih znamk.

Svoje vtise o vožnji jeklenih konjičkov je s pomočjo moža Nika začela deliti v posnetkih na družabnih omrežjih. Njen IG račun je takrat imel nekaj več kot 300 sledilcev, danes jih ima nekaj manj kot 10 milijonov. Na You Tubu ima več kot 7 milijonov privržencev, na Facebook strani 44 milijonov. Sprva sta z možem delala ob vikendih in večerih, danes pa jima pomaga četica zaposlenih, tako lahko v polnosti uživata v tem, kar sta ustvarila.

Seveda brez ljubezni do avtomobilizma ne bi šlo. 36-letna Alex, rojena kot Alexandra Mary Darvall, je odraščala na avstralskem podeželju, ljubezen do avtomobilov pa je povzela po očetu in starejšem bratu, ki sta rada ustvarjala v avtomehanični delavnici. V majhnem mestecu ni bilo kaj dosti možnosti občudovati hitre in prestižne avtomobile, zato je bil šok ob obisku ZDA še toliko večji.

Ko je kot najstnica prvič ugledala limuzino, si je zabičala, da nekega dne postane lastnica luksuznega avtomobila. Z vstopom v srednjo šolo v Brisbaneu je lahko vsak dan na cesti opazovala prestižne znamke avtomobilov, njena prva ljubezen pa je bil prav Bentley Continental GT. S Supercar blondie aliasom so se ji uresničile dolgoletne sanje, saj lahko sede za volan vseh prestižnih znamk in se z njimi zapelje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex - that girl with the cars (@supercarblondie)

Kot pri tem poudarja Alex, ne gre za klasično poznavalko avtomobilov, temveč predvsem nekoga, ki ceni njihovo celostno podobo in obožuje sesti za volan. »Sem bolj zabavljačica. Ko sedem v avto želim prikazati predvsem tiste aspekte, ki bodo zanimali širšo množico ljudi, ne le ljubitelje avtomobilizma,« pojasni Alex. Prvi posnetek, ki je pritegnil širšo množico ljudi, je bila objava videa s Ferrari 488. Danes ji ob tem postane kar malce nerodno, a za razliko od ostalih posnetkov si je ta takrat prislužil kar milijon ogledov. Od takrat je šlo le še navzgor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex - that girl with the cars (@supercarblondie)

Danes lepotička živi v Dubaju in z vožnjo prestižnih avtomobilov služi milijone, kar ji zavidajo številni avtomobilski navdušenci. Tudi v zadnjem letu ni počivala, in če naštejemo le nekaj najbolj slovitih jeklenih lepotcev, s katerimi se je v zadnjih mesecih družila, se vam bodo pocedile sline. Na njenem seznamu se je tako znašel Ferrari SF90, ki v pičle 2,5 sekunde doseže hitrost 100 km/h, za 200 km/h pa potrebuje 6,7 sekunde.

Svetlolaska je sedla tudi v McLaren Elvo, avtomobil, ki je bil sprva zasnovan brez vetrobranskega stekla, spomladi pa so ustvarili tudi različico s steklom. Elva je za razliko od legendarne Senne precej lažja in hitrejša, tako obljublja kar najboljšo izkušnjo vožnje za vse željne hitrosti in dinamike. Poleg tega med avtomobili 2021 najdemo še Bugatti Divo, Rolls-Royce Ghost 2021, Audi RS E-Tron GT in Aston Martin DB9 Lagonda Taraf. Ni slabo, ne?!

Tekst: Nika Arsovski