Tadej Pogačar se danes naokrog prevaža s pošastnim Porschejem, še nedolgo nazaj pa je slovenski kolesarski as vozil…

17. 5. 2024
Deli

'Pogi' ima odličen okus za avtomobile, se strinjate?! 

Tadej Pogačar, ki te dni s predstavami navdušuje na dirki Giro d'Italia, je velik avtomobilski navdušenec. Čeprav večji del svojega časa preživi na kolesu ali na klubskem avtobusu, pa mu velik užitek predstavlja tudi vožnja z avtomobilom.

Pred dobrim letom dni je v intervjuju za našo spletno stran razkril, da je ponosni lastnik strupenega Porscheja GT3 RS Weissach package z letnico 2019, ki ga ima varno pospravljenega v garaži, a se z njim rad zapelje po Azurni obali in naokrog.

Profimedia

Njegov "vsakdanji avto" je sicer Audi RS4 letnik 2020, prav Audi pa je bil tudi njegov prvi avtomobil, ki si ga je prislužil s kolesarskimi uspehi. To pa še ne pomeni, da Tadej zaupa le Nemcem. Daleč od tega. Pred približno štirimi leti, nekaj mesecev pred prvim uspehom na Tour de France je namreč priljubljeni Pogi postal ponosen lastnik Seata Leona, ki so mu ga za enoletno uporabo podarili v podjetju Avto Cerar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Takrat so v omenjeni avtohišo povedali, da je šport postal biznis, v katerem se vrtijo vrtoglavi zneski, in v ta namen so se odločili, da sami podprejo mladega in perspektivnega športnika kot je Tadej, ter mu v uporabo namenijo osebno vozilo Seat Leon ST-FR. Z namenom, da mu olajšajo poti na treninge, dirke, na letališča.

Poteza se jim je 'obrestovala' že nekaj mesecev pozneje, ko je Tadej postal drugi najmlajši zmagovalec slovite dirke po Franciji. Mlajši je bil le Henri Cornet, ki je daljnega leta 1904 slavil z rosnimi 21-imi leti.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan