Rimac je predstavil samovozeči taksi, a zalomilo se je že na predstavitvi

1. 7. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Rimac je predstavil samovozeči taksi, a zalomilo se je že na predstavitvi (foto: Rimac)
Rimac

Je šlo za nepričakovano napako, premalo priprav ali za dobro premišljeno potegavščino?

Mate Rimac je predstavil revolucionarni koncept avtonomnega taksija, imenovanega Verne. To futuristično vozilo je zasnovano za popolnoma avtonomno vožnjo brez volana in pedalov. Verne temelji na napredni tehnologiji podjetja Mobileye, ki s kamerami, radarji in lidarji omogočajo avtonomno vožnjo.

Profimedia

Njegova notranjost je zasnovana z mislijo na udobje in funkcionalnost. Vozilo ima dva sedeža in več kot dovolj prostora za noge. Velik 43-palčni zaslon in 17-zvočni sistem zagotavljata obilo zabave med vožnjo, potniki pa bodo lahko prilagajali tudi vonj v vozilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by letsverne (@letsverne)

Ko je Mate je na predstavitvi zbranim želel prikazati celotno izkušnjo naročanja taksija, se je nekje zalomilo. Potem, ko je 36-letni Hrvat poklical taksi, se ta ni pripeljal na oder. 

@n1_hrvatska U kampusu u Kerestincu odradio je predstavljanje, no nije sve išlo po planu. #n1info #fyp #rimacautomobili #n1croatia ♬ original sound - N1 Hrvatska

Rimac je poudaril, da Verne ni le prevozno sredstvo, ampak tudi platforma za razvoj prihodnjih mobilnostnih rešitev. Verne bo na cestah že leta 2026, pri čemer bo hrvaška prestolnica prva dobila samovozeče taksije. Sledi širitev na ključne evropske trge, kot sta Velika Britanija in Nemčija.

Profimedia