To je brutalna avtomobilska zbirka Lionela Messija: v njej izstopa poskočni 'konj', ki naj bi ga Argentinec speljal Ronaldu

Jasno je, da ima Cristiano Ronaldo dober okus za avtomobile. Kaj pa Lionel Messi?

To je brutalna avtomobilska zbirka Lionela Messija: v njej izstopa poskočni 'konj', ki naj bi ga Argentinec speljal Ronaldu (foto: Profimedia) Profimedia
22. 11. 2022

Začelo se je svetovno nogometno prvenstvo v Katarju, kjer bodo vse oči usmerjene v Lionela Messija in Cristiana Ronalda.

Ker gre najverjetneje za zadnje SP, na katerem bosta nastopila nogometna virtuoza, bosta Portugalec in Argentinec te dni ves čas na očeh javnosti.

Tudi sicer se le s težavo izogneta primerjavam. Kdo je boljši?! Kateri je dosegel več?!

To so vprašanja, na katera naj si odgovori vsak sam, mi pa smo tokrat pod drobnogled vzeli njuno veliko strast do avtomobilov.

Ronaldo je lastnik številnih prestižnih jeklenih konjičkov, vključno z Bugatti Centodieci, za katerega je odštel 10,5 milijona evrov.

A tudi Argentinec ni povsem ravnodušen, ko beseda nanese na avtomobile. Nasprotno. Tudi njegova avtomobilska zbirka jemlje dih, v njej je namreč vrsta močnih terenskih vozil, pa tudi nekaj super prestižnih in nedostopnih jeklenih lepotcev.

Ferrari 335 S Spider Scaglietti 

Ferrari 335 S Spider Scaglietti je nedvomno najdražji avtomobil v Messijevi zbirki, njegova vrednost je ocenjena na 36 milijonov dolarjev. Messi je avtomobil kupil na dražbi, med dražitelji pa naj bi bil tudi Ronaldo.

Poskočni 'konj' z letnico 1957 vsekakor zna privlačiti pozornost, tudi zaradi svojih vrhunskih lastnosti in hitrosti. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WHAT'S ON DESIGN (@whatsondesign)

Pagani Zonda Roadster

Štiri milijone vrednemu Pagani Zonda Roadsterju se po poročanju španskih medijev sploh ni dovoljeno voziti po evropskih cestah. Eden najdražjih, najhitrejših, najredkejših in najbolj iskanih avtomobilov na svetu pa je kljub temu našel prostor v Messijevi garaži.

Sploh ob dejstvu, da je na svetu le 40 primerkov tega superšportnega vozila, izdelanega iz titana, magnezija in ogljikovih vlaken. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A Page Passionate About Pagani (@paganipage)

Mercedes AMG GLE 63 S Coupe

Messijeva zbirka ne bi bila popolna brez nemškega razkošnega Mercedes-Benza AMG GLE 63 S Coupeja. Njegova vrednost je sicer v primerjavi s prejšnjima zanemarljiva, kljub temu pa precej nedostopna navadnim smrtnikom - 300.000 dolarjev.

Visoko zmogljivi SUV poganja 4,0-litrski bencinski motor V8 AMG z dvojnim turbopolnilnikom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 51 (@chi00000051)

Mercedes SLS AMG

Argentinec je očitno velik ljubitelj nemške avtomobilske znamke, saj je v njegovi zbirki tudi SLS AMG, za katerega je odštel 642.490 dolarjev.

Vozilo s 6,2-litrskim motorjem DOHC V8 lahko doseže hitrost do 280 km/h, za pospešek do 100 km/h pa potrebuje 3,8 sekunde.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes SLS AMG (@mercedes_sls)

Ferrari F430 Spyder

Barve razkošnega italijanskega proizvajalca športnih avtomobilov zastopa še Ferrari F430 Spyder.

Cena avtomobila se na trgu giblje okrog 165.000 ameriških dolarjev, toliko, kolikor Messi zasluži v manj kot polovici nogometne tekme (31 minut in 32 sekund). Gre za kabrioletno različico z zložljivo streho.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔍𝔍𝔏 (@jjl_carart)