To je strupena Vespa, s katero se naokrog prevaža Tadej Pogačar

6. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Slovenski kolesarski šampion je pred časom dobil v dar prav posebno Vespo…

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar večji del leta preživi v sedlu kolesa, v Monaku, kjer biva zadnja leta, pa vse večkrat kilometre premaguje tudi ob pomoči ikoničnega skuterja znamke Piaggio. Priljubljeni Pogi je namreč velik ljubitelj priznane italijanske znamke, podjetje Prologo pa je dvakratnemu zmagovalcu Dirke po Franciji pred časom podarilo prav posebno Vespo.

Gazzeta.it

Kot poroča italijanski športni časnik Gazzetta gre za ekskluzivno različico, originalno Vespo 50 Special v prenovljeni podobi. V ta namen so jo obarvali v Pogiju dobro znano rumeno barvo (op. barvo rumene majice vodilnega na Tour de France).

Personalizirana Vespa 

Kot prevozno sredstvo je simpatična Vespa še posebej dobrodošla, saj tako lahko Tadej malce spočije noge in za nekaj časa v kot postavi svojega Colnaga. Vespa je okrašena tudi s posebno livrejo v čast prvaku ekipe UAE Team Emirates, za kar je poskrbelo podjetje Brianza.

Alen Milavec

Rumena Vespa pa seveda ni edino prevozno sredstvo, s katerim se Tadej rad prevaža po kneževini. Poleg ikoničnega motorja sta namreč v njegovi zbirki varno pospravljena še Audi RS 4 Avant s šestvaljnim motorjem z močjo 336 kW in največjo hitrostjo 250 km/h.

Prava paša za oči pa je tudi Porsche 911 GT3 RS, opremljen s paketom Weissach. Pred časom je njegov prijatelj in sodelavec Michael Matthews na družabnih omrežjih delil sliko strupenega Porscheja, ki ga Pogi uporablja predvsem za vožnje po monaških cestah. 

Instagram