To so avtomobili, ki jih svetovni zvezdniki najraje vozijo

Ko je vaš bančni izpisek videti kot mednarodna telefonska številka, ste lahko pri nakupu avtomobila zelo izbirčen. A čeprav bi lahko imeli vsak avtomobil na tem planetu, svetovne zvezdnike največkrat vidimo prav v teh jeklenih krasotah.

To so avtomobili, ki jih svetovni zvezdniki najraje vozijo (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2022

Tesla model S

Zvezdniki se radi pohvalijo, da živijo zeleno in da jim je še kako mar za ta naš modri planetek. Zato njihove garaže niso popolne brez vsaj ene Tesle. Posegajo po vseh modelih, morda tudi zato, ker jih Elon Musk na kosilih prepriča, da si teslo če nimaš Tesle, a najbolj priljubljen pri slavnih je ravno model S. V Ameriki je nekako že kar pravilo, da če ti uspe, si najprej kupiš Teslo. Saj ste gledali komično serijo Silicijeva dolina (Silicon Valley), kajne?

In kdo torej vozi tega električnega poskočneža? Filmski mogotec Steven Spielberg, recimo, pa glasbeni titan Jay-Z, tudi igralka Cameron Diaz. Poznavalce je prav Cameron Diaz presenetila, ko se je izza ovinka pripeljala v sijočem modelu S, saj je sicer znana po zelo varčnem življenjskem slogu – večino časa je po Hollywoodu hitela v Toyoti Prius.

Na fotografiji: Cameron Diaz ob svoji Tesli:

Cameron Diaz

Ford Mustang Shelby

Avtomobil, ki se mu ne bi odrekel noben ljubitelj cestnih klasik. Absolutna dovršenost. Jim Morrison (saj veste, vokal zasedbe The Doors) je imel v garaži Shelbyja GT500 letnik 1967, ki je po zelo prekrokani noči ostal za vselej pogrešan. Jim Morrison je leta 1971 umrl, star komaj 27 let, skrivnost izginulega Shelbyja pa je ostala nerazrešena. Ford Mustang, tudi v novejših različicah seveda, ostaja popularen izbor med zvezdniškimi imeni.

Zac Efron ima v zbirki različico Mustang Convertible letnik 1965, ki ga je dobil od dedka. Sylvester Stallone, nekdaj znan kot 'italijanski žrebec' in si že zato kar nekako mora lastiti Mustanga, pa prisega na Mustanga GT s primerno kostumiziranim zunanjim videzom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zac Efron (@zacefron)

Mercedes G-Wagon

Vsak zvezdnik ima vsaj enega Mercedesa. Če ga slučajno nima, najbrž v resnici ni zvezdnik in lahko njegove posterje postrgate s stene. Ljubezen med slavnimi in znamko Mercedes je namreč večna, neomajna in predvsem brezčasna.

Zveznikom najljubši je G-Wagon, gigant, ki pod kolesi ne potrebuje gladkega asfalta, ampak se lahko mirno zapelje tudi na malce bolj surov teren. Po potrebi ga pri Mercedesu kostumizirajo po voznikovih željah in potrebah, kar je le še dodaten plus za zvezdnike, ki želijo, da se ve, kaj je samo njihovo. Med drugim ga vozi komik in igralec Kevin Hart, ki z velikanskim terencem dobro kompenzira svojo sicer nižjo rast. Svojega pa ima tudi seksi Megan Fox – izbrala si ga je v črni barvi.

Na fotografiji: Kevin Hart z ženo Eniko v družinskem avtomobilu:

Hart Kevin

Porsche Panamera

Porscheji vseh sort so sicer zelo priljubljeni pri zvezdnikih, sploh, ko so pri tej nemški znamki začeli veliko truda vlagati tudi v proizvodnjo SUVov, limuzin in večjih športnih različic. Čeprav ima vsak zgledni zvezdnik v garaži večno klasiko – Porscheja 911 – pa ogromno slavnih zdaj prisega predvsem na Porscheja Panamero.

Črnega vozi Kanye West, svojega ima tudi glasbenica Gwen Stefani. Še nedavno tega se na enega teh lepotcev naslanjal Sylvester Stallone, a ga je menda prodal – kar na eBayu! Panamero vozijo tudi igralec Eric Dane, glasbenik Akon, športnik Andres Torres, igralka Lindsay Lohan, pa igralka Reese Witherspoon in glasbenik Chris Brown, ki je dal svojo Panamero celo malce porisati.

Na fotografiji: Lindsay Lohan odhaja s snemanja v hotelu na Santa Monici:

Lindsay Lohan

Cadillac Escalade

Veliki, drzni, robustni Cadillac Escalade je tako popularen pri zvezdnikih, ker nudi ogromno zasebnosti med vožnjo. Voznik in potniki so obdani z gmoto jekla, pred katero upajo skočiti le najbolj pogumni paparaci. Zato na Escalada že vrsto let prisegajo David Beckham, igralka Teri Hatcher, Paris Hilton, Emma Watson in mnogi drugi. Nekateri zvezdniki so medtem presedlali na hibridno različico, ker poleg zasebnosti radi varujejo tudi okolje.

Na fotografiji: Družina Beckham se brez težav natlači v velikanski Escalade:

Beckham