Uf, Japonci bodo z njim konkurirali tudi Rolls-Royceu!

6. 9. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Kaj vse ponuja vrh Toyotine ponudbe? 

Japonci so danes  predstavili svoj najprestižnejši model. Ne, ne krasi ga Lexusov logotip, čeprav bi ga tudi lahko. Gre za Toyoto Century - SUV baročnih dimenzij in vseh mogočih rešitev s štirimi sedeži. Hja, za udobje je treba tudi nekaj žrtvovati.

Toyota

Century konkurira Maybachu GLS, Bentleyju Bentaygi in seveda Rolls-Royceu Cullinanu. Prednjo masko namesto Toyotinega "globusa" krasi feniks. Luči so spredaj in zadaj deljene na dve vodoravni črti, kupci pa bodo lahko pri zunanjosti izbirali med različnima videzoma, na voljo bo namreč tudi GR - po videzu bolj športna izvedenka.

Audi vseh Audijev, ki nosi legendarno ime (VIDEO)

Toyota

Saj veste, kako pravijo - šteje tisto, kar je notri!

No, to je tukaj zagotovo res. Prostora je dovolj za štiri, najudobneje pa bosta potovala potnika na zadnjih sedežih, kjer ni nič kaj drugače kot v prvem razredu kakšnega letala. Seveda ne manjkajo niti hladilnik, zasloni, masažni sedeži ... Century bo za dostop do druge vrste ponujal tudi dvoje različnih vrat. Poleg običajnih bodo na voljo tudi drsna vrata kot pri kombijih.

Toyota

Pod pokrovom motorja se skriva 3,5-litrski V6, pomaga pa mu še elektromotor na zadnji osi. 406 KM (303 kW) zadostuje, da bodo pospeševanja potekala brez težav, čeprav Century tehta zajetnih 2570 kilogramov. Vseeno je slabih 200 kilogramov lažji od Cullinana.

To je napaka, ki je "zaprla" Toyotine tovarne

Toyota

Cena se bo začela pri 170.000 dolarjih, Toyota pa namerava v prihodnje še razširiti možnosti prilagoditev in dodatne opreme, saj želijo, da bi lahko vsak kupec vozilo popolnoma prilagodil svojim željam. To pomeni tudi, da bodo precej omejeni; izdelali jih bodo lahko največ 30 na mesec. Aja, na voljo bo le doma, v deželi vzhajajočega sonca.

Toyota

Preberite še: Superb bo zdaj nosil še breme Passata

BONUS VIDEO: Spoznajte Mercedesovo prestižno limuzino, oblikovano pod vodstvom Roberta Lešnika

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol