TV zvezdnik prodaja zbirko petih klasikov - med njimi tudi pravo legendo!

Skupaj bo na voljo ponudil pet vozil, večinoma iz 60. let prejšnjega stoletja.

TV zvezdnik prodaja zbirko petih klasikov - med njimi tudi pravo legendo! (foto: Newspress) Newspress
3. 11. 2021

Mike Brewer, nekdanji avtomobilski prodajalec je svetu in televiziji postal znan leta 2003 kot voditelj oddaje Wheeler Dealers. Za njeno vodenje skrbi še danes, ko je oddaja postala precej bolj dodelana – tudi z vidika produkcije – zaradi višjega proračuna pa se v njegovi delavnici pogosto znajde tudi kakšen pravi oziroma bodoči klasik. No, morda nekoliko manj znano pa je dejstvo, da je Brewer tudi v zasebnem življenju velik ljubitelj in zbiratelj klasičnih avtomobilov.

Nedavno je tako ekipi oddaje The Grand Tour za snemanje ene izmed epizod posodil svojega Citroëna SM. Gre za prestižnega kupeja, ki so ga pri Citroënu razvili skupaj z Maseratijem (v času, ko si je francoska znamka lastila omenjeno italijansko znamko), Brewer pa je dotični primerek pred leti kupil v precej slabem stanju, a ga nato do potankosti obnovil. Avtomobil je nato v minulih letih osvojil precej nagrad, med njimi tudi Concours d'Elegance n enem izmed srečanj lastnikov klasičnih Citroënov.

Čas za zmanjševanje zbirke

Omenjeni kupe pa bo le eden izmed petih avtomobilov, ki jih bo Brewer ponudil na bližajoči se dražbi avkcijske hiše Silverstone Auctions. Ta se bo odvila v soboto, 13. novembra v sklopu dogodka NEC Classic Motor Show, poleg SM-a pa bodo Brewer tam ponudil še Ferrari 360 Spider F1, Austin Seven Mini letnik 1961, Lotus Cortino letnik 1966 in pa Mini Cooper 1275 S, letnik 1967. Gre za primerek, ki si ga je nekdaj lastil tudi sloviti John Cooper, po katerem je pravzaprav dobil ime, med letoma 1980 in 2020 pa se je nahajal v ZDA.

»Žalosten sem, ko vidim, da omenjeni avtomobili odhajajo, vendar je nastopil čas za spremembo. Zmanjšati moram svojo avtomobilsko zbirko. Vsak izmed avtomobilov ima svojo edinstveno zgodbo in prav vsi si zaslužijo nov dom,« je Brewer dejal ob objavi novice, da prodaja omenjeno peterico vozil.