Ustavilo ga ni niti 63 rdečih semaforjev...

Nemški voznik je šele po 17. kilometrih vožnje skozi predor opazil, da je na cesti povsem sam.

Ustavilo ga ni niti 63 rdečih semaforjev... (foto: Profimedia) Profimedia
15. 10. 2021

Vsi sodobni predori so dandanes opremljeni s semaforji, ki podobno kot v križiščih z zeleno lučjo sporočajo, ali je pot prosta, z rdečo pa, da se je potrebno pred ali v predoru ustaviti. Prometne nesreče v predorih so namreč ene izmed potencialno najhujših, še posebej če izbruhne požar. Tudi zato so daljši predori opremljeni z več semaforji na primerni razdalji, s čimer voznikom sporočajo nastanek morebitne nove nevarnosti, ki je nastala po tem, ko so zapeljali v predor. A nekaterim voznikom tudi to očitno ni dovolj.

Iz Nemčije po podatkih hrvaškega HAK-a prihaja vest o 25-letnem vozniku, ki je zapeljal v predor, navkljub temu, da je na vhodu v predor gorela rdeča luč. A spregledal ni le te, pač pa še 62 drugih, ki jih je prevozil v naslednjih 17. kilometrih. Šele pri 64. zaporedni rdeči luči na semaforju je namreč ugotovil, da je v predoru povsem sam in da je očitno nekaj narobe. Posledično je vozilo obrnil za 180 stopinj (preko dvojne neprekinjene črte) in po isti poti zapeljal iz predora.

Čeprav je v semaforju gorela rdeča luč, pa mladi nemški voznik vseeno ni bil v nevarnosti. Predor je bil namreč zaprt zaradi izrednega prevoza na švicarski strani, a tovorno vozilo v času incidenta še ni zapeljal v predor. Kljub temu pa so organi pregona uspeli ujeti vozilo z nemškimi registrskimi oznakami, voznika pa čaka obisk pri sodniku za prekrške. Pri pričakovanjih ga zato čaka precejšnja globa.