Volkswagen Špila je dobil 32 polfinalistov

Kandidati za končno zmago se bodo v februarju med seboj 'pomerili' na treh koncertih po Sloveniji.

Volkswagen Špila je dobil 32 polfinalistov (foto: Volkswagen) Volkswagen
22. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

Volkswagen že kar nekaj let v Sloveniji ni več dejaven le na avtomobilskem področju, ampak tudi drugje. Podjetje namreč podpira glasbeno sceno in po uspešnem projektu Volkswagen Rocks, namenjenem mladim rokerskim glasbenikom, so se že ob koncu lanskega leta lotili projekta, namenjenega narodno-zabavnim ansamblom, Volkswagen Špila.

Na natečaj se je pred novim letom prijavilo več kot 100 glasbenih skupin, štiričlanska komisija v postavi Raay, Anže Zavrl, Primož Grašič in Tomaž Šinko pa je izbrala 32 ansamblov, za katere menijo, da si zaslužijo glavno nagrado, sodelovanje s priznanimi glasbeniki in 10.000 evrov. Ansambli – prijavljeni prihajajo iz vse Slovenije – so se morali pred prijavo na natečaj seveda dobro pripraviti in med drugim posredovati tudi videoposnetek igranja v živo.

»Izbor je bil težak predvsem zaradi specifike igranja vsakega ansambla, ki me je prepričal vsak na svoj način. Na koncu je odločitev prevesil odgovor na vprašanje, ali lahko ansambel ponudi kaj novega v načinu igranja, nastopa in energije. In za vse izbrane lahko odgovorim pritrdilno,« je dejal Anže Zavrl, priljubljen harmonikar skupine Gadi.

Naslednji korak je serija treh koncertov v februarju, enega v Ljubljani (7. februarja) ter dveh v Celju (14. ter 21. februarja v Dvorani Union v Celjskem domu). Ti koncerti bodo pomagali izbrati devet finalistov, katerih naloga pa bo v prihodnjih treh mesecih ob pomoči mentorjev ustvariti avtorsko skladbo ter jo predstaviti na finalnem koncertu v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri