Vse kar vemo o desetem delu priljubljene franšize Hitri in drzni: od oskarjev do Marvelovih junakov

Čeprav bo film premiero dočakal šele čez leto dni, pa že dviguje prah in sproža ugibanja. Deseti del legendarne franšize Hitri in drzni naj bi bil, po besedah ustvarjalcev, najboljši doslej. Če je to res, bomo lahko ocenili šele na filmskih platnih, do takrat pa občudujmo zvezdniško zasedbo, ki bo ustvarjala jubilejno desetko.

Vse kar vemo o desetem delu priljubljene franšize Hitri in drzni: od oskarjev do Marvelovih junakov (foto: Profimedia) Profimedia
25. 4. 2022

V devetem delu franšize se je Dominic Toretto »udaril« s svojim oddaljenim bratom Jacobom, v čevlje katerega je stopil silak John Cena. Ta je želel ukrasti stroj, ki bi lahko vdrl v vsak računalniški orožarski sistem na svetu, Dom pa mu je ob pomoči ekipe to seveda uspešno preprečil. Oboževalci še vedno ugibajo, ali se bo Cena vrnil tudi v 2023, je pa jasno, da se vrača Deckard Shaw oz. Jason Statham, ki se pojavi v kratkem posnetku po koncu devetega dela. Zato pa se je že pred časom od franšize poslovil Dwayne Johnson, ki naj bi se po špekulacijah sprl z Dieslom, a je zasedbi že za devetko zaželel veliko sreče: »Želim jim veliko sreče pri HD 9. Srečno tudi pri ustvarjanju HD 10 in 11, pa tudi pri ostalih nadaljevanjih, ki še prihajajo ob moji odsotnosti.«

Čaka nas nekaj razburljivega...

Če je deveti del odpotoval celo v vesolje, meja za slavno franšizo resnično ni več. Tudi vsebina novega filma je skrbno varovana skrivnost, po besedah igralca Tyresea Gibsona, pa bo deseti del razburljiv tudi za staro gardo. Kot je namreč zapisal v objavi na družabnih omrežju po koncu branja scenarija, se bo potrebno pripraviti na nekaj povsem nepričakovanega. Po zadnjih napovedih bo film prispel v kinematografe maja 2023, že zdaj pa je znanih nekaj podrobnosti o igralski ekipi.

Kdo vse se bo pojavil v novem nadaljevanju?

Največje presenečenje je, da so ustvarjalci k sodelovanju povabili igralca Jasona Momoa, ki bo nastopil v vlogi negativca. Če gre verjeti igralčevim besedam, bo moči združil z oskarjevko Charlize Theron, ki se je doslej v franšizi že pojavila v vlogi Cipher. »Snemal bom z nekaterimi čudovitimi igralci in igralkami, ki jih doslej še nisem imel možnosti spoznati. Delal bom lahko s Charlize Theron, kar me resnično veseli. Res je neverjetna. Poleg tega nas čaka nekaj res zanimivih snemalnih lokacij, plus, veselim se dal s celotno ekipo,« je pred časom povedal Momoa. Poleg »Aqumana« pa se bo v desetem delu pojavila tudi Brie Larson, Stotnica Marvel. Veselo novico je z oboževalci pred časom delil kar Vin Diesel sam. Brie bo že tretja oskarjevka, ki bo nastopila v franšizi poleg Theronove in Helen Mirren.

Bo nastopila tudi hči Paula Walkerja?

Hči pokojnega igralca, ki je močno zaznamoval franšizo, bi lahko nastopila v desetem delu Hitrih in drznih. Manekenka Meadow Walker sicer ostaja v tesnih odnosih z Vin Dieslom, ki jo je ob poroki tudi popeljal do oltarja, a ni želela razkriti podrobnosti o pojavi v novem delu. »Ničesar ne izključite. Ne želim razkriti podrobnosti, svarim vas le, da nikogar ne gre izključiti,« je dejala lepotička v pogovoru z E!’s Daily Pop.