3 pomembna dejstva za varno in učinkovito vadbo doma

Ni nas malo, ki (še vedno) raje vadimo doma, kot da bi obiskovali fitnese in vodene vadbe v živo, zato z vami delimo tri faktorje, ki jih pri tem ne smete zanemariti – za res učinkovito in varno vadbo.

3 pomembna dejstva za varno in učinkovito vadbo doma (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
28. 3. 2022 | Promocijsko sporočilo

1 Primeren prostor za vadbo

Ob sledenju videa in hkrati izvajanju izpadnih korakov v različne smeri je težko ostati pozoren na prostor okoli sebe. To lahko na primer pripelje k spotikanju čez predmete v okolici ali vadbene pripomočke. Uredite si prostor tako, da umaknete vse pohištvo in si s tem omogočite premikanje naprej in nazaj ter iz ene na drugo stran. Če bi slučajno prišlo do padca, pomislite tudi na to, ob kaj bi lahko zadeli, in nevarne stvari umaknite iz svoje okolice.

2 Najboljše aplikacije za vadbo doma

Na trgu obstaja ogromno aplikacij, ki obljubljajo najboljšo možno vadbo, vprašanje pa je, katera je za vas tista prava. Le malo jih je resnično plod dela kvalificiranih profesionalcev, ki so ustrezno izobraženi in razumejo, kaj pomeni varna in učinkovita vadba, ter vas lahko vodijo skozi trening brez kakršnihkoli poškodb in negativnih posledic.

Najboljše aplikacije nudijo jasna navodila v avdio in video obliki, poleg tega pa smo deležni tudi spodbude resničnih trenerjev. Tovrstne aplikacije imajo v svoji zbirki širok spekter različnih predlogov za vadbo, omogočajo nam, da si kreiramo personalizirane treninge in spremljamo svoj napredek. Vzemite si ves potreben čas, da najdete res tisto pravo zase!

3 Hitri internet

Če si želite omogočiti čas treningov povsem brez motečih dejavnikov, medtem ko izvajate vadbo prek aplikacij oziroma videov, vsekakor potrebujete tudi čim hitrejši internet. Telemach se lahko odslej pohvali z dokazano najhitrejšim omrežjem 5G in fiksnim omrežjem, kar so pokazali rezultati preizkusov, ki so jih z aplikacijo Ookla Speedtest® med 1. julijem in 31. decembrom 2021 v Slovenji opravili Telemachovi uporabniki. Ti so omrežje testirali v resničnem okolju in na lastnih napravah, kar daje najboljši vpogled v njihovo uporabniško izkušnjo.

Telemach je tako prejel nagradi Speedtest, ki jih podeljuje podjetje Ookla, za najhitrejše omrežje 5G in fiksno omrežje v Sloveniji.

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI, v kateri podarjamo TELEFON Samsung Galaxy S22! Vse, kar morate storiti, je sestaviti enostaven PUZZLE!