Antonio Banderas kot Lamborghini in Alec Baldwin kot Ferrari v filmu o dveh velikih rivalih avtomobilske zgodovine

Film, posnet po knjigi, ki jo je napisal sin Ferruccia Lamborghinija, se bo osredotočil na njegovo življenje, del katerega je bilo tudi rivalstvo z Enzom Ferrarijem.

Antonio Banderas kot Lamborghini in Alec Baldwin kot Ferrari v filmu o dveh velikih rivalih avtomobilske zgodovine (foto: Profimedia) Profimedia
16. 5. 2017

Čeprav se že pripravlja film o življenju Enza Ferrarija, v katerem bo naslovno vlogo igral Hugh Jackman, bomo očitno lahko uživali tudi v podrobnem pregledu življenja Ferruccia Lamborghinija. Film nastaja po knjigi Ferruccio Lamborghini, La Storia Ufficiale, ki jo je sicer napisal njegov sin, Tonino Lamborghini

Ta uradna zgodba o Ferrucciju naj bi bila edina prava zgodba o življenju tega ikoničnega avtomobilskega titana, čeprav o njemu kroži nemalo anekdot in legend. "Verjamem, da se ta knjiga lahko prevede v film in v popolnosti pokaže kako velika osebnost je bil moj oče, Ferruccio: mož poln energije, karizme in strasti," je ob oznanitvi filma povedal Tonino Lamborghini.

Španski igralec Antonio Banderas bo v filmu nastopil kot Ferruccio Lamborghini, podporno vlogo Enza Ferrarija pa bo prevzel Alec Baldwin. Režijo prevzema britanski režiser in oskarjev nagrajenec Michael Radford, poznan po filmih Beneški trgovec, Poštar in 1984.

Nestrpno čakamo prvi napovednik.