AutoBest 2018: v neposrednem prenosu si oglejte gala podelitev nagrad

Na spletu si oglejte neposredni prenos podelitve nagrad izbora AutoBest 2018, v katerem od letos kot član žirije sodeluje tudi naš urednik Dušan Lukič. Prenos iz Salzburga se začne točno ob 20.00.

AutoBest 2018: v neposrednem prenosu si oglejte gala podelitev nagrad (foto: AvtoBest) AvtoBest
7. 2. 2018

Priljubljenost križancev je očitno res na vrhuncu, saj so se tudi v izboru AutoBest 2018 na uvrstili na prva tri mesta, vključno z zmagovalcem Citroënom C3 Aircrossom. S 1.423 zbranimi točkami se je Citroën C3 Aircross uvrstil na prvo mesto, pred drugouvrščenega Opla Grandlanda X, ki je za njim zaostal za 121 točk, tretjeuvrščeni pa je Volkswagen T-Roc, ki je osvojil 1.205 točk. Med šest finalistov so se v vrstnem redu, kot jih bomo našteli, uvrstili še Seat Ibiza, Ford Fiesta in Honda Civic.

AutoBest sicer deluje že od leta 2001, ko je nastal kot izbor z načelom 'best buy car' oziroma iskanjem avtomobila, ki na evropskem avtomobilskem trgu oziroma v večini držav na tem območju ponuja največ. Žirija z 31 novinarji iz evropskih držav se odloča glede na merila, med katerimi so najpomembnejši nakupna cena novega avtomobila, razvejanost servisne mreže, dostop do nadomestnih delov in prilagodljivost. Čedalje pomembnejši merili postajata tudi oblika in nove tehnologije.