Bi vas morda zanimala Škoda Superb Coupe?

Grafični umetnik Laszlo Nemeth si je zamislil Škodo Superb v coupe izvedbi in moramo reči, da je videti divje privlačna. Bi Škoda morala razmisliti o ponovni uvedbi kupejskih različic?

Bi vas morda zanimala Škoda Superb Coupe? (foto: Škoda) Škoda
2. 10. 2017

BIl je nekoč čas, ko je Škoda ponujala določene modele tudi v kupejski različici, a to je bilo dolgo preden jih je v svoje nedrje asimiliral veliki Volkswagen. Zdaj češko avtomobilsko podjetje izbira preverjene, enostavne poti do zanesljivih avtomobilov. 

Nedavno tega so se podali tudi na področje večjih terencev s prepričljivim Kodiaqom in njegovim manjšim bratcem Karoqom, za prihodnja leta pa obljubljajo še predstavitve električnih modelov.

Futuristični videz, moderne oblike, čiste linije - pri Škodi vsekakor znajo izdelovati estetsko dovršene avtomobile. Zdaj imajo nov izziv. Grafični umetnik Laszlo Nemeth se je odločil poznanega Superba spremeniti v stilsko dovršeni coupe.

"Kot evropski oblikovalec že od nekdaj sledim oblikovalskemu razvoju znamke Škoda in obožujem njihove avtomobile. Odločil sem se modificirati dimenzije Škode Superb letnik 2015. Za zabavo! Končni rezultat je coupe, ampak nisem uporabil klasičnih coupe linij, ker sem želel ohraniti originalni karakter in vrednote tega fantastičnega avtomobila," je v Behance spletni galeriji povedal Laszlo.

Čeprav so spremembe v primerjavi z originalom minimalne -  prednja vrata so le rahlo večja - Superb kot coupe nenadoma postane vozilo mladostnega, poskočnega, drznega videza. Čeprav se Škoda v družini Volkswagen predstavlja kot cenovno bolj dostopna znamka, takšen coupe sploh ne bi bil slaba ideja. Pa čeprav bi morebiti preusmeril nekaj pozornosti z Audija A5 Coupe, ki pa trenutno prave konkurence tako ali tako nima.

Foto: Škoda, Laszlo Nemeth