Če vam žena ne pusti kupiti Dodga Viperja, češ, da ni praktičen, ji pokažite ta video

Avtor zabavnih avtomobilskih YouTube vsebin Doug DeMuro odgovori na najbolj pogosto vprašanje - je športni avto, kot je Dodge Viper, lahko avto za vsak dan? Lahko!

Če vam žena ne pusti kupiti Dodga Viperja, češ, da ni praktičen, ji pokažite ta video (foto: Doug DeMuro) Doug DeMuro
24. 7. 2017

Eksotični avtomobili sicer niso mišljeni za vsakdanjo uporabo, razen seveda, če se vam je poseben užitek pripeljati na parkirišče Hoferja v kakšnem Lamborghiniju, da potem vrečke z ovsenimi kosmiči in mačjo hrano tlačite pred sovoznikov sedež. A morda so prav tovrstni pomisleki v resnici napačni.

Doug je lastnik čudovitega modrega Dodge Viperja GTS, letnik 1997. Avtomobil, ki bo naslednje leto izpolnil ameriško polnoletnost, je že od nekdaj veljal za neizprosen športni avto. Rohni z V10 motorjem, se divje odziva na cestišču in nima nobenih elektronskih dodatkov. Nima niti zavornega sistema ABS, kar je precej brutalno celo za dvajset let stare standarde. Je torej avto namenjen zgolj užitku v hitri vožnji pod najbolj optimalnimi pogoji? Ali pač ne?

A Doug namreč pravi, da je Dodge Viper brez težav vaš avtomobil za vsakdanje potrebe. Kljub videzu ima solidno prostoren prtljažnik za vso kramo, prirejeno streho, da se vanj brez (večjih) težav zložijo tudi višji vozniki, obenem pa je kot avtomobil izredno zanesljiv in vam ne bo povzročal grozovitih servisnih stroškov. No - v kolikor boste našli avtomehanika, ki bo znal ravnati s takšnim jeklenim presežkom.

Le ena slaba stran je - 8-litrski V10 športni avtomobil je zelo lačen, zato bodo stroški za gorivo vsekakor višji kot pri kakšnem družinskem sedanu. Pa tudi ni ravno spreten v zimskih razmerah, kar zna biti problem, če cenite neukrivljeno pločevino in lastno življenje. Pa saj bi ga tako ali tako imeli samo za frajersko uživanje v poletju, kajne?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri