Dokumentarni film McLaren prihaja na svetovno tržišče s pozitivnimi kritikami

Film preko redko videnih posnetkov in intervjujev razkriva zgodbo dirkalne legende, njegove revolucionarne vloge v Formuli 1 in prezgodnje smrti pri starosti le 32 let.

Dokumentarni film McLaren prihaja na svetovno tržišče s pozitivnimi kritikami (foto: FilmBuff Movies) FilmBuff Movies
14. 7. 2017

Dokumentarni film, ki sledi šabloni dokumentarca o Senni, je verjetno najbolj natančna uprizoritev življenja Bruca McLarna, ki so jo v impresivno celoto sestavili njegovi bivši kolegi, člani ekipe in tudi njegovi tekmovalci. Film bo v Ameriki premierno predstavljen 18. avgusta, ponekod pa je na voljo že danes.

Bruce McLaren je sicer novozelandski dirkač Formule 1 in ustanovitelj moštva McLaren, ki je svojo ljubezen do avtomobilov in hitrosti že zgodaj začel gojiti v očetovi avtomehanični delavnici v Aucklandu. Leta 1960 je postal najmlajši voznik Formule 1, ki je kdajkoli zmagal na dirki za Veliko nagrado. Umrl je star komaj 32 let, ko se je leta 1970 smrtno ponesrečil na testiranjih na stezi Goodwood Circuit v Angliji.

Kritiki so dokumentarcu podelili večinoma pozitivne ocene. Na agregatorju Rotten Tomatoes je ocenjen s skupno oceno 73%. Kritiki mu namreč vseeno očitajo, da film ni povsem na enakem nivoju kot sorodni dokumentarec o Senni.

Film je režiral Roger Donaldson, avtor dokumentarnih uspešnic The World's Fastest Indian in The Bank Job.

Tule pa je še zadnji napovednik, ki vas bo vsekakor pritegnil, da si ga ogledate: