Dokumentarni film o Stevu McQueenu in filmu Le Mans je zgodba o obsesiji, prevari in lovu na največje sanje

Steve McQueen je bil eden največjih frajerjev vseh časov in hitri avtomobili so bili njegova velika strast. Dokumentarni film The Man & Le Mans je zgodba o filmskem projektu, ki mu je pomenil največ.

Dokumentarni film o Stevu McQueenu in filmu Le Mans je zgodba o obsesiji, prevari in lovu na največje sanje (foto: The Man Le Mans @ YouTube) The Man Le Mans @ YouTube
15. 6. 2017

Avtomobili in motorji so bili velik del življenja Steva McQueena. Bil je ljubitelj hitrosti in prestiža. V njegovi garaži so se tako bohotili Porsche 917, Porsche 908, Ferrari 512, 1962 Cobra, Ford GT40, Jaguard D XKSS in še par drugih jeklenih presežkov. Zelo si je želel postati tudi lastnik Forda Mustanga GT 390, ki ga je vozil v filmu Bullit -  avtomobil so prilagodili njegovemu stilu vožnje, a ga po koncu snemanja kljub resnim prizadevanjem in trudu ni uspel dobiti. 

Prav zato je bil film Le Mans njegova največja mojstrovina, njegov največji projekt iz čiste strasti, njegov najpomembnejši filmski trenutek. Dokumentarni film Steve McQueen: The Man & Le Mans nas popelje v čas, ko je stekla filmska produkcija, ko je sledil neprijeten komercialni neuspeh in ko je Steve na svoj način pokazal, zakaj mu je ta film pomenil tako veliko. 

"To je zgodba o obsesiji, prevari in ultimativni razrešitvi," razkrijejo besede v napovedniku. Zgodba o ognjevitem, karizmatičnem hollywoodskem zvezdniku, ki je v lovu na svoje sanje izgubil tisto, kar mu je pomenilo največ, a je vse skupaj vseeno pripeljal do konca. 

Film vključuje pogovore z njegovim sinom Chadom, bivšo ženo Neile Adams in drugimi osebami iz življenja Steva McQueena, obogaten pa je seveda s kopico originalnih posnetkov Steva McQueena za volanom dirkalnikov.

Dokumentarec so primerno prikazali na filmskem festivalu v Cannesu, je pa sicer že na voljo v DVD in BluRay različici, kot tudi na iTunes, Google Play in Amazonu. Če želite, ga lahko torej gledate že danes!